REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Gigi Chiru speră să termine cât mai repede cu dosarul bonurilor medicale

Gigi Chiru speră să termine cât mai repede cu dosarul bonurilor medicale

Replica API 21 aprilie 2014 | 00:00 205

Agonie

Agonie

Preşedintele pe judeţ al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, trăieşte în continuare momente tensionate. Dosarul aflat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a primit un nou termen, pe 14 mai a.c. Pe portalul instanţei, la înfăţişarea de joi, 17 aprilie a.c., figurează "amână cauza", pentru a opta oară în procesul demarat iniţial de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, în 2012.

Chiru susţine însă că s-a strecurat o greşeală de redactare şi, joi, cauza nu a fost amânată, întrucât părţile au fost prezente, a avut loc şi audierea martorilor şi, pentru 14 mai .a.c., a fost stabilit un nou termen: "Este în termen, nu s-a amânat nimic. Nu vreau să dau multe declaraţii despre acest subiect, voi detalia după ce se închide, pentru că se va închide. Nu vreau să las loc de speculaţii, indiferent ce aş spune, fie că mă sperii, fie că mă apăr, fie că sunt arogant, se interpretează orice aş spune. După ce am o soluţie a instanţei am să spun ce a fost, de fapt, în acest dosar şi cum a fost el lucrat şi decizii şi aşa mai departe. Mai sunt termene, mai sunt audieri, este un proces care o să mai dureze. Poate că la sfârşitul anului obţinem la prima instanţă o soluţie. Prima instanţă la fond, în sensul că, la Înalta Curte, completul de trei judecători, iar apelul, indiferent cine îl solicită, va fi la completul de cinci judecători. Este un proces care mai durează. În cel mai fericit caz, ar mai putea avea trei termene, în total. În afară de 14 mai a.c., să mai fie un termen, apoi rămâne în pronunţare, apoi încă un termen la completul de cinci, este formula cea mai rapidă. Nu a fost amânare, au fost audieri, s-au luat declaraţiile martorilor, dacă scrie acolo amânare cred că este o greşeală. A fost termenul de ieri (joi - n.r.), cu audieri, martori, şedinţă de judecată şi s-a dat un nou termen. Cine ştie, au greşit, pentru că şedinţa s-a ţinut, adică nu ne-am dus la şedinţă şi am plecat, au patru martori declaraţii. Sper ca până la sfârşitul anului să închid povestea asta cu dosarul, după care am să arăt şi multe elemente din dosar, cine a făcut plângerea, ce a vizat aceasta şi aşa mai departe", a declarat Chiru, pentru "Replica".

Procesul care i-a scos "peri albi" liderului democrat-liberal constănţean a început la sfârşitul anului 2012, când procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa l-au trimis în judecată, fiind acuzat că în luna mai, în timp ce se afla în campanie electorală pentru postul de primar al municipiului Constanţa, a transmis prin poştă alegătorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina să îl voteze. Potrivit rechizitoriului, Chiru este acuzat că prin Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru, al cărei preşedinte era, a tipărit 24.000 de bonuri valorice medicale pe care le-a trimis prin poştă alegătorilor din municipiul Constanţa, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie, când a candidat pentru funcţia de primar al Constanţei. Alegătorii ar fi trebuit să meargă cu bonurile medicale la sediul "Primăriei Constănţenilor", înfiinţată de Chiru, iar datele lor de stare civilă au fost trecute în tabele, după care bonurile au fost ştampilate cu sigla fundaţiei Bonul validat era apoi remis din nou titularului său, care apoi se prezenta la una din farmaciile cu care fundaţia încheiase protocoale de colaborare, iar astfel beneficia de produse medicale în valoare de 25 de lei. De asemenea, în dosarul cu acuzaţiile din 2012 figurează şi preşedintele fundaţiei care poartă numele liderului democrat-liberal, Aurelian Ivaşcu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614