REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Gorghiu: Gata, s-a terminat cu vrăjeala! Ponta e un inculpat, PSD - o maşină uzată

Gorghiu: Gata, s-a terminat cu vrăjeala! Ponta e un inculpat, PSD - o maşină uzată

Replica API 5 septembrie 2015 | 00:00 184

Şcoala de vară TNL, la Eforie Nord

Şcoala de vară TNL, la Eforie Nord

Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL, a criticat vineri în termeni duri PSD, la deschiderea oficială a Şcolii de vară a TNL, care are loc în aceste zile în Eforie Nord şi le-a cerut juniorilor liberali să nu urmeze exemplul dat de Victor Ponta, unul din cele mai nefericite din politica românească. La eveniment au mai participat co-preşedintele Vasile Blaga, secretarii generali Gheorghe Flutur şi Marian Petrache, în timp ce în sală au mai putut fi văzuţi Mihai Voicu şi senatorii Anca Boagiu şi Christian Gigi Chiru, printre alţii. „Chiar cred că s-a terminat cu vrăjeala. Chiar cred că va trebui să venim cu nişte mesaje autentice, să terminăm cu populismul, cu demagogia”, a declarat Gorghiu. „Cel mai rău lucru în politică şi cel mai periculos lucru pentru tineri este atunci când se cred perfecţi. Vedeţi unul la Palatul Victoria care se crede perfect, nu-l urmaţi, nu-i urmaţi exemplul pentru că este unul din cele mai nefericite exemple. Şi pentru că foarte mulţi dintre dumneavoastră m-au întrebat de ce Dumnezeu nu-i răspundeţi premierului atunci când zilnic o dată sau de două ori sau de trei ori vă pronunţă numele, vă jigneşte, vă denigrează, vreau să vă răspund acum. Am ignorat şi am să ignor orice fel de derapaj de limbaj şi orice fel de tentativă de victimizare a premierului. De câte ori Victor Ponta mă va ataca am să vă spun atât: domnia sa are un statut atunci când vine vorba de justiţie, domnia sa este inculpat, este un om care este acuzat de spălare de bani, de fals în înscrisuri şi de evaziune fiscală, este un om căruia i s-a pus sechestru pe avere şi statul român doreşte să-şi recupereze prejudiciul. Ca atare, niciodată atacul la persoană nu va şterge ruşinea pe care primul ministru ne-o face stând în funcţie. Sigur, dânsul se mândreşte la prietenii domniei sale şi se laudă probabil ca rapperii americani cu această inculpare. Dar, credeţi-mă, milioane de români n-au acest statut de inculpat, nici liderii europeni care se uită la noi nu se uită la el decât ca la un inculpat”, a continuat Gorghiu. Ea a precizat că PNL va continua să-i ceară demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier.

Gorghiu: O înjurătură sau o denigrare sau o jignire pe Facebook spusă de premierul încă în funcţie Victor Ponta nu vor face decât să ne întărească

„Singurul lucru de bun simţ pe care PNL trebuie să-l facă este să-i ceară demisia în continuare, avem şi cele 1,2 milioane de semnături în care românii cer acelaşi lucru. Avem obligaţie faţă de români, faţă de statul român, faţă de democraţia din România şi credeţi-mă că o înjurătură sau o denigrare sau o jignire pe Facebook sau la televizor spusă de premierul încă în funcţie Victor Ponta nu vor face decât să ne întărească”, a mai spus Alina Gorghiu. Liderul a atacat şi PSD, partid pe care îl vede ca o maşină veche şi fără piese de schimb: „Cred că avem un mare avantaj față de PSD, pe care îl compar cu o mașină uzată, care nici măcar piese de schimb nu mai are. Nu au capacitatea să-și întinerească structura de partid, să se reformeze. Uneori simt inerția asta și în partidul nostru, dar aș vrea să cred că resursa de aici este suficientă pentru a face pasul în această direcție”, a mai spus copreședintele PNL, în faţa celor 700 de tineri reuniţi la şcoala TNL. Pe de altă parte, Alina Gorghiu a exclus posibilitatea creării unui guvern de uniune națională: „Nu s-a pus problema de așa ceva, exclud o asemenea variantă. Eu îmi doresc să văd că la masa discuțiilor mai devreme sau mai târziu vom ajunge la o deblocare a situației, pentru că în momentul acesta încercăm un dialog. Mi-aș dori să putem să-l purtăm pe teme de interes public, vorbim de legea salarizării în domeniul bugetar, infrastructură”. Ea a motivat că izolarea premierului Victor Ponta a creat mediul propice pentru dialogul cu PSD. „Nu știu dacă lucrurile vor merge în direcția pe care noi, cei din PNL, ne-o dorim, dar vestea bună este că izolarea premierului și a populismului de care a dat dovadă în ultima vreme a creat mediul propice pentru consultări și dialog”, a spus Gorghiu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367