REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Grindeanu: A venit timpul ca pe lângă biserici, primării şi şcoli să existe măcar un bancomat în fiecare sat sau comună

Grindeanu: A venit timpul ca pe lângă biserici, primării şi şcoli să existe măcar un bancomat în fiecare sat sau comună

Replica API 23 mai 2017 | 01:47 363

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, la Forumul Pieţei Financiare organizat de Asociaţia Română a Băncilor (ARB), că educaţia financiar bancară a populaţiei este un domeniu în care ”trebuie făcut mai mult”, precizând că a venit timpul ca pe lângă biserici, primării şi şcoli să existe măcar un bancomat în fiecare sat sau comună.

”În cei 26 de ani de activitate, Asociaţia Română a Băncilor a ştiut să devină cu adevărat vocea industriei financiar bancare din România şi una dintre cele mai importante asociaţii profesionale româneşti. Vă propuneţi azi o tematică ambiţioasă, o viziune pentru 2020 în actualul context internaţional. E ambiţioasă pentru că lucrăm cu foarte multe necunoscute (...) dar ştiu sigur că toţi ne dorim acelaşi lucru: o Românie dinamică, prosperă, conectată fizic şi virtual la infrastructura europeană şi nu numai, o Românie în care copiii noştri să-şi dorească să trăiască, iar oamenii de afaceri să vrea să investească”, a declarat premierul în deschiderea evenimentului.

Grindeanu a ţinut să sublinieze că educaţia financiar bancară a populaţiei este un domeniu în care ”trebuie făcut mai mult” pentru a putea folosi avantajele acesteia, dar şi pentru a fi pregătiţi pentru provocările pe care tehnologia şi inovaţia le au şi le-a spus reprezentanţilor Asociaţiei Române a Băncilor că ar trebui explicate mai bine instrumentele şi avantajele oamenilor din zona rurală, scrie News.ro.

”Şcoala trebuie într-adevăr să crească nivelul de alfabetizare financiară a românilor, dar aici cred că intervine şi rolul dumneavoastră de a explica mai bine instrumentele şi avantajele mai ales în zonele unde acoperirea bancară este redusă. România rurală este încă prea puţin atractivă financiar pentru dumneavoastră şi pot să înţeleg acest lucru, dar poate că a venit timpul ca pe lângă biserică, primărie, şcoală şi locul de socializare să existe şi măcar un bancomat în fiecare sat sau comună. Nu vă cer să faceţi pionerat sau voluntariat, vă cer să vă gândiţi la potenţialul uriaş al zonei rurale care adună în acest moment jumătate din populaţia României şi, cred eu, şi oportunităţi nelimitate”, a explicat şeful Executivului.

Premierul a reamintit şi de atacurile cibernetice de amploare care au avut loc în această lună la nivel mondial.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e bine si asa daciada nu mai impulsioneaza patriotismul local,va apare un joc nou,care-i satul din care va dispare bancomatul sambata asta,desigur vor exista si sate care vor fura si bancomatul vecinilor,si sa vezi distractie,mai ceva ca la inundatii cand armata raneste in sat iar satenii beau pe datorie la privatizata
1
0
la noi nu puneti bancomat?sa-mi depun si eu iconomiili dan biznis la toamna,can pleaca greucenii de la plajika.noi acolea e multi afaceristi,unu vende tigari,unu merar,petrunjel,ciapa,ciorape,altii cu porumbelu fert,aspra de peceoare,cu maimutili cu poza,etc.sectoru nostru e Tomis 3,acolo e sediu la ferma noastra,e peata noastra.
0
0
Lasa-l dracului de bancomat, mai fa acolo cite o biserica in fiecare localitate, ca trebuiesc strinsi bani ptr clopotele lu Danel....
1
0
Dar lasam pe Erdogan extremistul sa construiasca elemente de propaganda de nivelul celei mai mari moschei din Europa. Nu ne trebuie asa ceva.
2
0
sa le dea smartfoane sa faca banking pe internet direct de la carciuma, cand latesc datoriile pe caiet sa fie cu cardul wifi
2
0
bancomat al carei banci, altminteri se percep comisioane. Chiar ne credeti prosti pe toti?
2
0
Babele isi vor schimba locul de palavrageala de la sant si se vor posta langa bancomat,totodata asigurandu-i si paza!
4
1
Asta e duc cu capu'. Tara e praf si asta umbla dupa cai verzi pe pereti
3
0
Este o propunere buna.Mega hotul popa tomitanul CARE a construit cu aprobarea lui mazare biserici chiar Pe trotuare,zona intrare in constanta petrom pe dreapta ,zona intre bdul tomis si brotacei pe stanga pe tomis si in multe alte zone.Bancomatele si cardurile sunt bine venite dar sa obligati camatari legali bancile straine din romania sa nu perceapa comisioane la retragere din bancomat,altfel salariul lunar in procent de 2% intra in banca ,numai asa este bun cardul si bancomartul,trebuie sa ajung acasa cu salariu nediminuat la aceeasi valoare pe care il primesc de la casieria firmei
3
1
Poate sa-l sparga pe bancomat , ca in afara de pensionari cine mai are vreun venit la sat?Corect spune premierul, popa, primarul, invatatorul si jandarmul.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614