REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Guvernul finanţează realizarea unui studiu privind românii din diaspora

Guvernul finanţează realizarea unui studiu privind românii din diaspora

Replica API 24 aprilie 2017 | 01:20 409

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, plata unei contribuții financiare de 75.000 de euro la bugetul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) pentru realizarea unui studiu privind comunitățile românești din străinătate.

Acordul privind realizarea studiului a fost semnat la 6 martie 2017, între Ministerul Afacerilor Externe și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, iar partea română are la dispoziție trei luni pentru a notifica OCDE cu privire la finalizarea procedurilor interne care să permită intrarea în vigoare a acordului.

Studiul vizează în principal: dimensiunea comunităților românești rezidente în statele membre OCDE, principalele state de destinație, repartizarea geografică a grupurilor specifice, statistici privind distribuția pe vârste, gen, nivel de educație, statut pe piața forței de muncă, principalele domenii de activitate, analiza comparativă cu alte comunități din diaspora. De asemenea, studiul va include informații cu privire la principalele motive ale emigrării și factorii care ar putea determina revenirea în țară, tendințele actuale în comparație cu comunitățile din alte state de emigrație, evoluții în domeniul emigrării și al repatrierii. Documentul va fi finalizat și transmis părții române în termen de 18 luni de la plata contribuției.

Proiectul este susţinut de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, având în vedere obiectivele congruente ale MRP şi MAE, iar fondurile aferente vor fi asigurate din bugetul MAE pe anul 2017.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
facem foamea si ei studiaza tiganii plecati afara ...ma doare in pwla de ei
1
0
Bani cheltuiti complet inutil. Pana si cel mai cretin om de pe planeta stie ca majoritatea romanilor au plecat afara in principal din cauza saraciei aduse de absolut toate sistemele criminale economico-politice de dupa asa zisa revolutie. Ca unii au plecat la furat si la cersit si tocmai aia ies in evidenta ca paduchii pe frunte e o realitate . Pai ca sa se intoarca ar trebui motivatii,la ce dracu sa vina,sa crape ei si familiile lor de foame ? Sau sa munceasca pe salariul minim la un patron de rahat ,mereu cu stresul de a ramane somer,caci daca nu accepti salariul prost esti luat de puturos?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920