REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Halep, despre înfrângerea la Australian Open: Nu am simțit jocul, nu am am simțit mingea. A fost o zi proastă pentru mine

Halep, despre înfrângerea la Australian Open: Nu am simțit jocul, nu am am simțit mingea. A fost o zi proastă pentru mine

Replica API 27 ianuarie 2015 | 11:19 158

Explicațiile româncei

Explicațiile româncei

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, după ce a fost învinsă, marți, în sferturile turneului Australian Open, că a fost un pic stresată la începutul meciului și nu a simțit jocul. Simona a fost învinsă cu scorul 4-6, 0-6 de rusoaica Ekaterina Makarova, ratând astfel șansa de a se califica în semifinalele competiției.

''Am făcut un antrenament bun dimineață, dar poate am fost un pic prea stresată la începutul meciului. A fost o zi rea pentru mine. Ea (Ekaterina Makarova - nr.) a jucat bine. A meritat victoria. Sunt un pic tristă că nu am putut juca tenisul meu obișnuit, dar se mai întâmplă. Trebuie să privesc înainte, către următorul turneu'', a declarat Halep, citată de site-ul oficial al turneului.

''Nu am simțit presiunea, ca să spun așa. Am fost un pic stresată, nu știu de ce. Aveam experiența sferturilor de finală de anului trecut, deci nu înseamnă că am simțit presiunea. Nu am simțit jocul, nu am am simțit mingea. A fost o zi proastă pentru mine'', a mai spus românca.

''Încă din debutul meciului am simțit că jocul meu nu merge și am încercat să schimb ceva, dar nu mi-a reușit. În momentele importante ea (Makarova, n. red.) a jucat foarte bine. A avut câteva mingi norocoase pe linie, iar ale mele s-au des afară. Nu a fost bine pentru mine, dar sunt bucuroasă pentru performanța mea la acest turneu'', a mai afirmat jucătoarea.

Simona Halep spune că mai sunt și astfel de momente în viața unui jucător de tenis, când ''simți că nu ești într-o dispoziție bună de joc, nu simți jocul''.

''Am experiența sferturilor de finală al turneele de Grand Slam, dar uneori nu poți controla situația. Am încercat, am făcut tot ce am putut în acest meci, din punct de vedere mental, pentru că uneori în timpul jocului nu am luptat prea bine azi. Mi-am pierdut concentrarea de a câștigat puncte, de a câștiga meciul și nu am mai crezut în al doilea set, probabil de aceea am pierdut cu 0-6'', a afirmat jucătoarea.

Aceasta s-a declarat totuși mulțumită cu prestația și rezultatul de la Australian Open în acest an: ''Anul trecut a fost un rezultat mare pentru mine aici. Acum nu pot spune că e foarte mare, dar e destul pentru mine. Am început foarte bine acest an, am câștigat un titlu, iar aici am făcut câteva meciuri bune. Am încredere că acest an va fi mai bun pentru mine decât anul trecut. Încerc să îmi îmbunătățesc jocul și mentalul. Cred că sunt pe drumul cel bun pentru a urca mai sus în top, dar e dificil. Fiecare meci e greu la acest nivel. Toată lumea vrea să mă învingă, pentru că sunt în top. Știu acest lucru din trecut, aveam aceeași mentalitate. Totuși, vreau să joc în continuare cu plăcere și să fiu relaxată pe teren, să nu simt presiunea. Nu vreau să fiu stresată pe teren pentru că este doar tenis, fiecare meci este diferit, fiecare zi e diferită. Trebuie să mergem mai departe, să vedem cât de buni putem fi''.

În viitorul apropiat, Halep urmează să participe la meciul cu Spania din Grupa Mondială II a Fed Cup (7-8 februarie, la Galați), iar apoi turneul WTA de la Dubai.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102