REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Hânsă anunţă că a făcut în Cernavodă străzi ca în Germania!

Hânsă anunţă că a făcut în Cernavodă străzi ca în Germania!

Replica API 19 februarie 2015 | 00:08 175

Eh? Mai ziceţi ceva!

Eh? Mai ziceţi ceva!

Gheorghe Hânsă

Curg milioanele de euro cu sacii la Cernavodă, iar primarul, Gheorghe Hânsă, nu mai poate de fericire. Edilul susţine că, după un 2014 fulminant, 2015 este anul continuării proiectelor de anvergură demarate. Străzi, blocuri, furnizare energie termică, sunt doar câteva din revoluţiile pe care Hânsă anunţă că le duce la îndeplinire. Pentru acestea, primarul susţine că se bucură de dărnicia de la bugetul statului, de care alţi primari când aud îşi smulg părul din cap. „Am mari speranţe pentru anul acesta. Şi anul trecut a fost unul bun, pentru noi unul foarte bun. Astăzi (marţi – n.r.), am stat toată ziua pe la minister şi toate finanţările care ţin de Guvernul României vor veni, cu sume mai bune decât anul trecut. Avem şanse să lucrăm şi mai bine. Avem mai multe proiecte de mai mulţi ani în derulare, însă, cel mai important, acum pentru noi este să terminăm extinderea reţelei de termoficare la toate casele din Cernavodă. Mai avem vreo 10%. Marele avantaj e că ne încălzim cu bani puţini şi cu căldură bună. De aceea, mai avem casele din 2-3 cartiere. Toată iarna asta am săpat şanţuri şi am extins termoficarea şi acum facem asta, cu o reţetă financiară 30% noi şi 70% statul român”, ne-a spus Hânsă, care susţine că, în Cernavodă, sunt străzi asfaltate ca în Germania. „Anul trecut, am făcut de 2,5 milioane euro străzi. Anul acesta, vrem încă atât să modernizăm străzile. Cele pe care le-am făcut sunt OK, sunt ca în Germania! Trebuie să mergem mai departe, să mai facem încă 10 km. Asta, tot cu finanţări atrase”, ne-a mai spus primarul.

Rezultate mai slabe a primit primarul de la Cernavodă în privința reabilitării blocurilor, unde va trebui să contribuie frățește, 50-50%, cu cei de la ministerul Dezvoltării. Însă, nici aici nu este prea speriat Hânsă, întrucât are deja finanțările aprobate prin consiliul local.

„La anveloparea blocurilor, cele cinci blocuri pe care le-am propus și deja aprobate la ministerul Dezvoltării, acolo plata este noi jumătate, ministerul jumătate. Și mai sunt, avem centrul cultural, pista de biciclete pe programul transfrontalier și extinderea canalizării și multe altele, dar acestea sunt în continuare și vrem să avem finanțare mai bună decât anul trecut, dar ceea ce este sigur este că noi ne-am pus partea noastră prin bugetul local, avem co-finanțarea noastră asigurată!”, ne-a mai spus Hânsă.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369