REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Hotelul lui „Nea Marin” din Mamaia, unde dai 5.000 de lei pe noapte, AMENDAT de OPC!

Hotelul lui „Nea Marin” din Mamaia, unde dai 5.000 de lei pe noapte, AMENDAT de OPC!

Replica API 4 iulie 2015 | 00:20 2484

Terasa cu Flori din Mamaia, închisă de Protecţia Consumatorilor

Terasa cu Flori din Mamaia, închisă de Protecţia Consumatorilor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a luat, din nou, cu asalt staţiunile de pe litoral. Mai multe unităţi de alimentaţie publică şi hotelieri au fost, vineri, vizitate de inspectori, iar ceea ce au găsit, este de neiertat: produse expirate, produse neetichetate corespunzător, produse depozitate în condiţii improprii, condiţii de cazare şi bucătărie necorespunzătoare categoriei de clasificare a hotelului. Culmea este că una dintre unităţi a fost verifică şi anul trecut de inspectori, pe care au şi închis-o, de altfel, pentru nereguli. Anul acesta, unitatea îşi va pune, iar, lacătul la uşă, din acelaşi motiv.

Este vorba despre Terasa cu Flori, din staţiunea Mamaia. „Am închis terasa care anul trecut a avut probleme, se pare că şi anul acesta are probleme. Existau produse alimentare (produse din carne) depozitate în condiţii necorespunzătoare sau produse în afara datei valabilităţii minimale, adică expirate, neetichetate şi foarte multe produse aveau o inscripţie cu 3.07 ca dată, dar nu ştim ce semnifică această dată“, a declarat, pentru „Replica”, Paul Anghel, director în cadrul ANPC. De asemenea, inspectorii au mai constat nereguli grave şi la un hotel de 5 stele din staţiunea Mamaia (renumitul hotel Vega, cel în care în 1979 se filma celebra comedie „Nea Mărin Miliardar”) , fapt pentru care a fost sesizată şi Autoritatea Naţională pentru Turism, dar şi Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa. Pe lângă produsele expirate din bucătărie sau alimente depozitate în condiţii necorespunzătoare, s-a mai constatat, la unitatea de cazare, faptul că acele camere de 5.000 de lei pe noapte nu respectă legislaţia în vigoare. „Au existat probleme în bucătărie, produse aflate în afara datei valabilităţii minimale, necorespunzător depozitate şi fără elemente de identificare în bucătărie şi probleme la unitatea de cazare, la acele camere de 5.000 lei pe noapte. Nu respectau ordinul Ministerului Turismului cu privire la clasificare, motiv pentru care a fost chemată şi Autoritatea Naţională pentru Turism şi DSP-ul, conform competenţelor, fiecare să controleze“, a mai precizat Paul Anghel. Trebuie precizat faptul că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat, în ultimele zile, controale în staţiunea Mamaia, în colaborare cu alte instituţii abilitate. Cu această ocazie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, la data de 2.07.2015, cu sprijinul inspectorilor din cadrul ITM Constanţa, au organizat şi desfăşurat 3 acţiuni pe linia respectării prevederilor HG 237/2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor în structuri de primire turistice, Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi dreptul conexe şi Legii nr. 53/2003 privind codul muncii. Au fost verificate 3 unităţi hoteliere care aveau restaurante, baruri de zi şi terase, de pe raza Staţiunii Mamaia, ocazie cu care au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.000 lei, din care: 1 amenda la HG nr. 237/2001 – valoare 2.000 lei şi 3 amenzi la Legea nr. 8/1996 – valoare 9.000 lei. Acţiuni similare vor continua pe toată perioada Sezonului Estival în staţiunile litorale.

Mirela Sorina PASCAL, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102