REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Hoții din mașini care au TERORIZAT Constanța au fost PRINȘI! Acționau prin metoda „Bujie"!

Hoții din mașini care au TERORIZAT Constanța au fost PRINȘI! Acționau prin metoda „Bujie"!

Replica API 24 martie 2016 | 12:13 145

Percheziții

Percheziții

Indivizii care au terorizat Constanța, spărgând mașini pe bandă rulantă, au ajuns la răcoare! Aceștia au fost săltați în urma unor percheziții și propuși spre arestare. Mai toți sunt cunoscuți cu antecedente penale și acționau prin metoda Bujie! Astfel, în câteva secunde "rezolvau" geamul, luau bunurile și fugeau, cauzând un prejudiciu de circa 60.000 de lei. Numai că acum li s-a înfundat. Precizăm că este vorba despre Alexandru Ionuț Șerban, M.R., Mursel Iusein și Asan Iașar.

În urma activităţilor desfăşurate în cadrul unui dosar penal în care au fost reunite 11 reclamaţii de furturi din autoturisme, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 1, Secţiei 3 Rurale Mangalia şi cu sprijinul tehnic al S.O.S. Constanţa au identificat şi reţinut pe bază de ordonanţe 4 bărbaţi, bănuiţi de comiterea faptelor. La data de 22 martie au fost efectuate percheziții în municipiul Constanța, la domiciliile celor vizați fiind găsită o parte din bunuri. Mai exact, Alexandru Ionuț Șerban, M.R., Mursel Iusein și Asan Iașar, în perioada mai - septembrie 2015 ar fi sustras bunuri din autoturisme, în valoare totală de peste 60.000 de lei, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de peste 90%. Cei 4 bărbaţi au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de constiutuirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale. Totodată, precizăm că ei sunt mai vechi "cunoștințe" ale oamenilor legii, în special ca hoți din mașini. Putem spune că, pur și simplu, au terorizat Constanța, dând spargere după spargere. Acționau prin două metode, adică telecomanda de bruiaj și bujie. Cea din urmă se referă la o bujie învelită într-o șoșetă, care se aruncă în geanul vehiculului sau se ia doar partea ceramică a bujiei, se leagă cu elastic și se folosește precum o praștie. Geamul se parge imediat, în bucățele mici, fără a face zgomot. Astfel, hoții nu aveau nevoie decât de câteva secunde pentru a opera.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367