REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Hramul Mănăstirii Peştera: creştinii ortodocşi îl cinstesc pe Sfântul Apostol Andrei

Hramul Mănăstirii Peştera: creştinii ortodocşi îl cinstesc pe Sfântul Apostol Andrei

Replica API 27 noiembrie 2014 | 21:51 205

12 ierarhi din cinci ţări vor sluji alături de Arhiepiscopul Tomisului

12 ierarhi din cinci ţări vor sluji alături de Arhiepiscopul Tomisului

Duminică, 30 noiembrie, este ziua în care poporul român îl cinsteşte pe Sf. Andrei, Ocrotitorul României şi primul Apostol al Mântuitorului, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi. Astfel, de la ora 09.00, la Mănăstirea Peştera Sf. Ap. Andrei din localitatea Ion Corvin, IPS Teodosie, împreună cu un sobor de episcopi, va oficia Sf. Liturghie. La invitaţia Arhiepiscopului Tomis au răspuns 12 ierarhi din cinci ţări. Începând cu ora 17.00, pe scena Casei de cultură din Constanţa va avea loc concertul tradiţional de colinde. Vor participa corala „Armonia”, Grupul Bizantin „Sfântul Vasile cel Mare”, Corala „Teodoxa”, Corala „Mihail Vulpescu” a protoieriei Călăraşi, Corul de copii „Bell canto” al Şcolii Gimnaziale nr. 39, Corul de copii al Centrului Cultural „Theodor Burada”, Corul Şcolii Generale nr. 1, Eforie Nord.

Intrarea este liberă. Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, localitate aflată pe malul lacului Ghenizaret din Galileea, şi este fratele Sfântului Apostol Petru. Petru şi Andrei au renunţat la îndeletnicirea de pescari, i-au urmat lui Hristos şi, după Învierea Domnului, au devenit „pescari de oameni”. Sfântul Apostol Andrei a propovăduit Evanghelia în ţinuturile Bitiniei, Traciei, Macedoniei şi Sciţiei Minor, adică Dobrogea de astăzi, în cetăţile Tomis, Callatis şi Histria. De aceea este cunoscut drept „apostolul românilor”. La aproximativ 80 de kilometri de Constanţa, în apropierea localităţii Ion Corvin, se află peţtera în care s-a adăpostit Sfântul Apostol Andrei. Aici, la Betleemul neamului românesc, vin în fiecare an mii de credincioşi spre a-l cinsti pe Sfântul Apostol Andrei. Conform istoricilor bisericeşti, Sfântul Apostol Andrei a fost martirizat în cetatea Patras, din Grecia de astăzi, prin răstignire, cu capul în jos, pe o cruce în formă de X, numită „crucea Sfântului Andrei”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102