REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iarna ar putea veni cu facturi mai mari la căldură. Primãria va cere ajutor de la Guvern

Iarna ar putea veni cu facturi mai mari la căldură. Primãria va cere ajutor de la Guvern

Replica API 1 septembrie 2016 | 00:08 189

A venit scadenţa în dosarul FinCoGeRo

A venit scadenţa în dosarul FinCoGeRo

Deşi sezonul rece se apropie cu paşi repezi, nici la ora actuala constănţenii nu ştiu sigur cât vor plăti agentul termic pe timpul iernii. Iniţial, stabilirea preţului local pentru populaţie al energiei termice era unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliul Local Constanţa. Ulterior, acesta a fost retras întrucât au apărut „cheltuieli neprevăzute”, mai exact o datorie de aproximativ patru milioane de euro care trebuie achitaţi firmei Fin. Co. Ge. Ro. cu care Primăria Constanţa se judecă de ani buni.

„S-a planificat o rectificare bugetară astfel încât constănţenii care sunt conectaţi la sistemul centralizat de încălzire să aibă o predictibilitate pentru sezonul rece 2016-2017. Însă, a fost reactivată o notificare de executare din partea Fin. Co. Ge. Ro. pentru o sumă de aproximativ 4 milioane de euro. Între municipiu şi această firmă au existat numeroase litigii care au durat şi au durat. Avem deja o cauzistică în spate şi cred că ar trebui să ne aşezăm la masa dialogului Consiliul Local, executivul, reprezentanţii firmei pentru a stabili lucrurile într-un mod clar şi previzibil pentru toate lumea”, a precizat Decebal Făgădău, primarul Constanţei. „Până la sfârşitul lunii septembrie sper să vin în faţa Consiliului Local cu o nouă rectificare de buget şi preţul local de facturare a gigacaloriei să fie aprobat de consilierii locali. Voi face demersuri şi către Guvernul României pentru a le solicita ajutor în vederea traversării în condiţii de siguranţă a sezonului rece care urmează”, a adăugat Făgădău. De precizat că banii datoraţi firmei în cauză vor fi luaţi de la bugetele alocate pentru mai multe proiecte, cum ar fi reparaţia Podului de la Butelii sau achiziţia de arbori.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218