REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iată cum afli în ce autobuz este controlul!

Iată cum afli în ce autobuz este controlul!

Replica API 28 mai 2016 | 00:56 1380

Mersul cu transportul în comun este, pentru mulți constănțeni care nu au un autoturism propriu, o rutină. Tocmai de aceea, pe rețeua de socializare Facebook s-au creat de ceva vreme mai mult grupuri prin care constănțenii se anunță în timp real dacă este controlul. Aceste grupuri au fost create pentru a evita posibilele sancțiuni pe care călătorii frauduloși le-ar putea încasa.

În mod normal, pentru a putea circula cu autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun (R.A.T.C.) trebuie să plătești. Cea mai cunoscută modalitate de plată este achiziționarea unui bilet de la chioșcurile special amenajate. Pentru cei care merg foarte des cu autobuzul este recomandată achiziționarea unui abonament, astfel se mai scutesc niște costuri. Cea mai nouă modalitate de plată pusă la dispoziție de RATC este trimiterea unui mesaj prin care confirmi că îți achiți călătoria. Cu toate aceste posibilități, controlorii prind călători frauduloşi, pe care îi sancţionează cu amenzi. De aceea, constănțenii care circulă neregulamentar au înființat mai multe grupuri pe Facebook prin care se anunță pe ce linii circulă controlul. De exemplu, pe grupul „controale RATC” sunt aproximativ 250 de membri, iar la descrierea grupului se specifică că nu este corect ca unele persoane să primească amendă și altele nu. „Cred că ne-am săturat cu toţii să vedem cum alţii iau amenzi, romii care circulă gratis sau să ne prindă chiar pe noi fix în ziua în care nu avem bilet. Haideţi să îi evităm pe cât posibil pe aceşti oameni fără scrupule înfometaţi după şpagă, şi care-şi bat joc, mai ales de noi, studenţii.” se arată în descrierea grupului.

M.U.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218