REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Iată de ce divorţează femeile din Constanţa: „Mă scuzaţi, doamna judecător, dar a scos-o şi a... făcut în şifonier”

Iată de ce divorţează femeile din Constanţa: „Mă scuzaţi, doamna judecător, dar a scos-o şi a... făcut în şifonier”

Replica API 24 mai 2017 | 11:25 765

Zi plină la Judecătorie!

Zi plină la Judecătorie!

Se pare că vremurile care și-au creionat pe coperți că "femeile suportă orice numai să-și țină bărbatul lângă ele" încep să se stingă. Tot mai multe dosare de divorț sunt înregistrate la malul mării, cu mențiunea că femeile sunt în calitate de reclamante, inclusiv multe din mediul rural. Însă, în unele cazuri, expunerea de motive și declarațiile martorilor pot reprezenta un "deliciu". "Doamna judecătoare, păi să vă spun. Mă scuzați că vă zic..., da' i-am dat un scuipat... Da, și o palmă!"

O zi la instanță poate fi extrem de "plină", de unde și întrebarea: ce nervi le-or trebui judecătorilor? De oțel – ar răspunde ei. Spre exemplu, o singură zi la Judecătoria Constanța, la o singură sală și cu un singur complet, te poate "teleporta" pe o altă lume dacă nu ești bine ancorat cu picioarele pe pământ. Totul începe în jur de ora 8.30 și se termină când… o fi. Luni, 22 mai, ultima parte dintr-un dosar a părăsit sala 4 în jur de ora 17.00.

Timp în care s-au analizat circa 50 de dosare. Fiecare dintre ele cu intimat și petent, altele și cu martori, probe, avocați etc. Pe lângă faptul că toată lumea intra și ieșea din sală la 2 secunde, fiind o "vânzoleală" de nedescris, alții nu aveau nici măcar bunul simț să-și dea sonorul telefonului la minim. Prin urmare: o agitație ca pe bulevard. În aceste condiții, un judecător a fost nevoit să-și desfășoare activitatea timp de peste 8 ore.

După ce s-a terminat lista cu priorități, fiind vorba de fel de fel de litigii, a sosit și partea cu divorțurile, la mijloc fiind vorba despre latura civilă – după cum bine se poate observa, desigur. Și aici vine surpriza: se pare că tot mai multe femei sunt hotărâte să-și încheie anumite etape ale vieții, dorind să se despartă de soți, cu precizarea că vorbim și despre mediul rural. Printre acestea s-au numărat și câteva dosare care au stârnit amuzamentul celor prezenți în sală, în sensul că martorii citați aveau un stil aparte de a relata evenimentele.

Aici se încadrează și dosarul cu obiectul "divorț cu minor", în care Iuliana C. este reclamant și Cezar C. pârât. La termenul din 22 mai anul curent, la sala 4, complet C3, reclamanta a adus un martor, fiind vorba despre o prietenă a sa. După ce a jurat că nu va ascunde nimic din ceea ce știe și că va spune adevărul, femeia a început să relateze, răspunzând la întrebările judecătorului.

În sala de judecată: "Mă scuzați că vă spun, dar și-a scos-o și… a făcut"

"Sunt prietenă cu Iuliana. Îl cunosc și bărba-su, da. Cum l-am cunoscut? La o altă prietenă de-a mea, una comună. Ce făcea acolo? Bea cu bărba-su ăleia. Și acolo l-am cunoscut, dar eu nu știam că e soțul Iulianei. Și atunci, la întâlnirea aia, mi-a spus că el e singur și că își caută pe cineva de casă, cu care să se însoare. Eu i-am spus că nu vreau, că nu-mi place de el. Apoi, peste câteva zile, am mers acasă la Iuliana.

Și atunci a venit și Cezar de la muncă și l-am văzut și am făcut legătura. I-am povestit prietenei mele și, mă scuzați, dar i-am dat un scuipat și o palmă și i-am spus: de ce minți, mă nenorocitule, nu ți-e rușine? De ce ziceai acolo că ești singur și cauți femeie, mă? El: nu și nu, că eu mint, că nu e adevărat", a relatat martora. În continuare a fost întrebată dacă mai cunoaște și alte aspecte din viața cuplului.

"Păi, da. S-a nimerit să fiu acolo, pentru că eu mereu beau cafea la Iuliana, înainte să merg la muncă, și el venea de la serviciu. Își cumpăra băutură și se îmbăta, apoi se punea pe scandal. Într-o noapte, mă scuzați că vă spun, era atât de beat, încât s-a dus la șifonier, a deschis ușa, și-a scos-o... și... și... a făcut, înțelegeți?". Ce a făcut? - a întrebat judecătorul. "A făcut pipi. Asta a făcut, acolo, în șifonier. Altădată, s-a întâmplat să fiu acolo, era beat și făcea scandal. A rupt perdelele, o făcea pe Iuliana curvă și a ridicat mâna asupra ei. A tras-o de păr. Altădată, că se întâmpla să fiu acolo....", a mai spus martorul, moment în care a fost întrebat de către președinte dacă rămânea și noaptea la domiciliul cuplului pentru că mereu se "întâmpla să fie acolo".

"Păi, da, mai rămâneam și noaptea. Să vedeți. Într-o noapte, că se întâmpla să fiu acolo, dormeam cu Iuliana pe jos și Cezar în pat, în aceeași cameră. El a coborât tiptil din pat, s-a așezat lângă mine și a început să mă mângâie. Da, acolo, de față cu nevastă-sa. Eu am început să țip, Iuliana s-a trezit, au venit și copiii lor... Da, au 2 băieți. Unul are 25 de ani și altul 17... A ieșit scandal. În altă zi, tot așa- se întâmpla să fiu acolo- am văzut că nu dă bani în casă, că ei nu aveau de mâncare și el bea...", a mai relatat martora.

În tot acest timp, reclamanta se amuza copios, aici intervenind judecătorul: "De ce râdeți, doamnă? Vorbește despre căsnicia dumneavoastră". După ce martorul a semnat declarația, cauza a fost amânată. Și dosarele au tot luat calea mesei judecătorului, fiind vorba inclusiv de neînțelegeri pe baza programului de vizită a minorilor. Și tot așa până în jur de ora 17.00, când judecătorul, vizibil obosit, încă mai dădea dovadă de stăpânire de sine demnă de invidiat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oare de ce a bagato in sifonier,,,trebuia sa io bage in gura??????
3
1
Ptr 100 de milioane,cat castiga un judecator pe luna,as avea si eu nervi de otel..pe langa faptul ca unora nu le ajunge acest salariu,iau spagi astronomice,mai lasa si infractori periculosi in strada..asa ca,sa lasam mila asta ptr alte categorii sociale,care castiga mai putin si poate isi iau si injuraturi de la oameni,ca nu ii protejeaza nimeni.
5
0
pai Iuliana cat muncea Cezar in strainatate se cupla cu barbati casatoriti si acum a destramat o casatorie ca sa se marite cu el. daca ai o familie nu inteleg de ce trebuie sa doarma prietena la tine de fapt problema este la ea. i-a tocat banii lui barbatul ei si acum astepata de la amantul ei bani din strainatate
2
1
Panarame, tipic rumanilor, numai la astia auzi si vezi tot felul de nebunii, tampenii, monstruozitati.
3
1
E un caz jenant,cu ambii parinti retardati .O femeie nu inopteaza cu prietenele stiind ca are un sot nebun.Ambii sunt nebuni si martora pe deasupra.Sunt needucati .Vai de prietenele celor doi baieti din asa parinti ratati.
2
0
mda. bietul judecator... cand are cazuri grave de coruptie le da drumul hotilor iar cand are banalitati casnice da pedepse si isi face treaba cu seriozitate
16
1
ei au si vacantele la fel cum au cadrele didactice!
7
1
vai saracul judecator ...! dar cand iau spagi si in bani si in diverse servcii si ei si copii lor cum e? altii incep munca la 8 si o termina la 10 seara prin corporatii si ei se plang ca se termina la 5?! marsh!
11
0
la ce se,asteapta domni judecatori,doar la procese usoare si bani multi,fara batai de cap,asta le e meseria..de ce se plang..cand incaseaza salariu sau onorariul..nu pling ca e greu...
10
0
Un mare meserias tipul... Si-a amenajat o toaleta si in sifonier ! Rugam sa publicati detalii tehnice si schite ale acestei inventii.
14
2
Moldovence de Constanta
26
6
Calitatea femeilor in Constanta e atat de slaba ca nu ma mai mira nimic. Toate umbla dupa bani fara exceptie. Imi e scarba!
26
13
ca au sute milioane salariu tocmai pentru asta.
27
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614