REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Imagini HORROR: o haită de maidanezi atacă animalele crescătorilor din Luminiţa

Imagini HORROR: o haită de maidanezi atacă animalele crescătorilor din Luminiţa

Replica API 16 august 2016 | 00:14 346

Un consilier local din Corbu trage un semnal de alarmă

Un consilier local din Corbu trage un semnal de alarmă

O haită de 60 de maidanezi, din satul Luminiţa, se ospătează din ovine şi caprine, ce cântăresc peste 150 kilograme! În ultima lună, peste 7 animale au fost devorate de câinii, cel puţin aşa susţine un consilier local, ca explicaţie la faptul că animalele sunt găsite ciopârţite în câmp, peste noapte sau în zorii zilei. „Obişnuindu-se aşa, pe viitor câinii vor deveni şi mai agresivi, pentru că au dat de gustul cărnii, de sânge. Mâine, poimâine, pot ucide un copil, se poate întâmpla o tragedie!”, spune consilierul

Satul Luminiţa din comuna Corbu a devenit satul terorii, atât pentru săteni, cât şi pentru animalele acestora. În decursul a doar o lună jumătate, în jur de 7 animale, cu greutăţi de peste 150 kilograme, au fost ucise şi devorate de peste 60 de câini. „Câinii maidanezi au ucis un viţel al unui crescător de animale, azi dimineaţă (ieri – n.r.), şi trebuie să luam măsuri pentru că ne putem pomeni cu un copil mâncat de câini, pentru că aceştia fac naveta spre liceu. Câinii sunt ai unei societăţi de aici din zonă, îi tolerează sub pretextul că îi apără de hoţi, deşi au paznici. S-au adunat vreo 60 de câini. Cine trece pe jos, prin zona aceea, are mari probleme cu ei. Este o haită, sunt înfometaţi, au atacat un viţel de 150 de kilograme. Societatea în cauză se numeşte CNH, de la punctul de lucru din Luminiţa. Ciobanul care însoţea vacile nu a fost atent că a rămas un viţel în urmă şi, când a auzit viţelul mugind, până a ajuns la el, câinii deja îl sfâşiaseră. Nu este prima dată, au mai fost incidente prin primăvară cu nişte copii care fac naveta la liceu la Constanţa, aceştia trebuie să meargă peste 2 kilometri, până la drumul judeţean, pe jos, iar când trec pe lângă poarta societăţii, de multe ori sunt pe punctul de a fi muşcaţi de câini, de vreo două ori am salvat eu un copil, l-am luat cu maşina”, spune Vasile Poteleanu, consilier local în comuna Corbu. „Câinii îşi fac veacul în curtea societăţii, la hala de autocamioane şi toata zona este împânzită de ei. Stau în drum, tolăniţi şi se reped la cei care trec pe acolo , la maşini, la biciclete. Au 5-6 femele care sunt în călduri şi sunt foarte agresivi. Unui alt om i-au mâncat vreo 2 berbecuţi, altui om i-au mâncat o capră, iar unui alt sătean - 2 capre. Dacă le contabilizăm, sunt vreo 7 animale mâncate în decurs de o lună, o lună jumate. Obişnuindu-se aşa, pe viitor vor deveni şi mai agresivi, căci au dat de gustul cărnii, de sânge şi mâine - poimâine pot ucide un copil, se poate întâmpla o tragedie”, a mai declarat Vasile Potelenu.

Diana DONISANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218