REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

ÎN ATENŢIA PROCURORILOR: un SRL închiriază Casa Tineretului, în timp ce Fundaţia pentru Tineret raportează ZERO venituri

ÎN ATENŢIA PROCURORILOR: un SRL închiriază Casa Tineretului, în timp ce Fundaţia pentru Tineret raportează ZERO venituri

Replica API 16 iunie 2017 | 17:08 1051

Unde se duc banii?

Unde se duc banii?

Modificare de planuri la Mangalia, după un schimb dur de replici și acuzații între doi consilieri locali care au reușit să stârnească și îngrijorare în rândul cetățenilor. Vorbim despre faptul că într-un spațiu din incinta Casei Tiineretului de la Mangalia, chiar la intrarea în clădire, urma să fie amenajat un local cu aparate de jocuri de noroc. Ideea asocierii unei case de cultură cu păcănele a declanșat controverse.

Nu mai revenim și asupra disputei dintre doi consilieri locali, pentru că ambii au încercat să puncteze politic și de imagine... și cam atât! Mai departe, nici unul nu a lămurit situația, în continuare existând persoane care cred că această Casă a Tineretului este în subordinea Primăriei Mangalia; în realitate, conform legii, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret gestionează imobilul fostului UTC. La fel, dacă activitatea ar fi una legată de păcănele, nu primăria ar urma să de aviz pentru funcționare, ci Ministerul de Finanțe.

Una peste alta, subliniem: centrul nu se află în subordinea primăriei ori a consiliului local, lucru transmis și prin intermediul unui drept la replică de către Fundația Județeană de Tineret Constanța (entitate care a preluat activele fostului UTC, şi care nu este controlată momentan de nici o instituţie a statului, legea fiind neclară).

În același drept la replică, fundația care păstorește centrul din Mangalia ține să precizeze că imobilul din Mangalia se numește corect Clubul tineretului și că acolo nu se va face nici un club de păcănele, ba mai mult, noua echipă a fundației va desfășura lucrări de modernizare a clădirii, iar de la 1 septembrie acolo vor avea loc activități cultural-artistice. Cât despre incinta închiriată firmei despre care se spunea că va băga păcănele în club, fundația menționează că va fi doar o cafenea. Dreptul la replică este semnat de președintele fundației, Carmen Drăghici.

În condițiile acestui drept la replică, venit și pe fondul faptului că tinerii, inclusiv cei de la PNL, își pun semne de întrebare cu privire la activitatea fundației care gestionează clubul tineretului din Mangalia, o somăm pe Carmen Drghici să prezinte tot planul de resuscitare a activităților cultural artistice de la Mangalia, precum și contractele încheiate cu diversele firme care își desfășoară activitățile economice în cadrul Clubului Tineretului din Mangalia. O mai informăm pe doamna Drăghici că, urmare a discuțiilor cu patronul firmei care intenționa să aducă și jocuri de noroc în club, acesta ne-a declarat că A RENUNȚAT LA IDEE!

Deci, ideea a existat. Nicolae Marius Bejenaru, asociat al Liquid Media Production, a declarat, pentru Replica, faptul că intenționa ca în cafeneaua pe care o deschide în Clubul Tineretului să introducă 5 aparate de jocuri de noroc. La Mangalia însă, Bejenaru anunță că a renunțat la idee: „Vă dau cuvântul meu că acolo va fi doar cafenea”. Tot Bejenaru a mai precizat că a achitat în avans chiria în sediul Clubului tineretului: pentru cei 120 mp, închiriați pe o perioadă de 5 ani, plătește 1.000 euro pe lună! Doamna Drăghici, aveți ceva de precizat? Așteptăm!

(click pe dreptul la replică al fundaţiei!)

În plus faţă de cele expuse mai sus, facem menţiunea că în 2014 a apărut un SRL, denumit SC Building Administration. Acest SRL a gestionat activitatea economică a bunului deţinut de fundaţie. Prin intermediul acestui SRL, conform surselor noastre, ar fi fost încheiate toate contractele de închiriere a spaţiilor deţinute de fundaţie în Mangalia. Iar acest lucru s-ar fi perpetuat până în 2015-2016. În actele SRL-ului apare Mîtîcă Valeriu, în timp ce, la acea dată, fundaţia era reprezentată de Carmen Mîtîcă.

În anul 2017, fundaţia apare ca fiind condusă de Carmen Drăghici, dar bănuim că este una şi aceeaşi persoană cu Carmen Mîtîcă. Tot în 2017 apare un alt SRL desemnat să se ocupe de închirierea spaţiilor fundaţiei: SC Clubul Tineretului Mangalia SRL. Încă ceva: fundaţia a raportat, anii trecuţi, ZERO profit, ZERO cheltuieli, ZERO orice! În schimb, SC Building Administration SRL a raportat 62% profit!

Adică a făcut bani buni din închirierea bunurilor aparţinând fundaţiei! Cum sună asta, mai cu seamă că şi pe şefa fundaţiei şi pe şeful SRL-ului îi chema la fel? Sună a situaţie demnă de ancheta procurorilor. Revenind la anul în curs, interesant este de reluat dreptul la replică transmis de Carmen Drăghici, în care ni se bate obrazul, cum că niciodată nu s-ar fi pus problema unor păcănele în sediul Casei de Tineret. Păi, tocmai contractul în posesia căruia a intrat „Replica” de constanţa o contrazice pe distinsa doamnă! În contract se face referire că onor chiriaşul are dreptul să monteze aparate de joc. Noroc că patronul firmei în cauză s-a răzgândit, să nu mai fie scandal!

De precizat că cele anunţate mai sus au ajuns şi în atenţia prefectului judeţului Constanţa.

Vom reveni!

Alexandra CUCU

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/ftc-solicita-public-ctr-sa-spuna-cati-bani-a-primit-de-la-fundatiile-pentru-tineret-320895/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chioranilor scrie clar SLOTS & ROULETTE
0
1
o mie de euroi ieftineala,peste drum unde era domo,arata mai naspa,550 metri patrati cer sa fie inchiriati cu 5500 euroi lunar,la casa tineretului suprafata-i mai mare,deci careva ia spaga,cultura sau pacanele,sictir
1
0
si cei de la acest site, jurnal trebuie verificati, caci daca vrei sa spui adevarul de mafia din Mangalia nu accepta coment. si oare de ce ? lesne de inteles :datorita spagii primite sa nu lasze acele coment. denigratoare ca expl. in care vreau sa coment. ca nu este vinovat cel ce a inchiriat de buna credinta ci cel ce a semnat aprobarea !
2
0
se servesc aici ?.Va intreb doar asa ? De unde atatia euroi pe chirie lunar?.
2
1
Bajenaru este renumit pentru afacerile cu pacanele, tzepe, inselatorii si alte manevre ilegale. Incurajam Replica sa urmareasca in timp activitatea de acolo pentru ca vor fi pacanele 100%.
5
1
Ca sa-ti permiti sa dai 1000 de euroi pe luna chirie,la care adaugi salarii,alte taxe si impozite,trebuie sa vinzi la cafele cu duiumul,sa fie coada permanenta pana la benzinarie. Ori se stie ca avand in vedere pozitia si faptul ca nu poti fuma la cafea ,nu prea or sa fie chiar asa de multi client. Oricum,sunt destule locuri in care poti bea cafea,nu se poate face totusi ceva atractiv pentru copii? Adica ceva distractiv,atractiv si suficient de ieftin pentru populatia, sa recunoastem, foarte saraca a Mangaliei?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369