REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În Constanţa, încă puţin şi se parchează şi în sufragerie. Ploaie de sesizări la Poliţia Locală

În Constanţa, încă puţin şi se parchează şi în sufragerie. Ploaie de sesizări la Poliţia Locală

Replica API 5 martie 2015 | 23:21 207

Ca în junglă

Ca în junglă

Datul din umeri, instituţie de prestigiu în România, se manifestă şi la Constanţa. Cam aşa este şi cazul Poliţiei Locale, care se prezintă în teren precum câinele surd la vânătoare. La instituţia în cauză, curg pe bandă sesizările cu conducătorii auto care parchează pe unde „vrea muşchii lor”, iar Locala se pricepe, în mare parte, la îndosarierea sesizărilor.

Aflăm asta de la constănţenii revoltaţi, unii dintre ei susţinând că nu se ia nici o măsură. Cum este cazul lui Dorin Andrei F., care susţine că există, culmea, în staţiunea Mamaia, un autoturism abandonat de trei ani! „În staţiunea Mamaia, în dreptul fostului club “La Mania”, există un autoturism marca Audi de trei ani de zile nemişcat. Chiar nu se poate face nimic? Poliţia trece zilnic pe acolo. Nu o vede?”, susţine constănţeanul. Pe celebra şosea Industrială, în schimb, este jale, după cum anunţă Robert D. „Pe strada Industrială pe prima bandă nu se poate merge mai deloc din cauza tirurilor parcate”, susţine acesta, care a sesizat o imagine asemănătoare cu cea observată de Sorin C. „Intersecţia Portiţei cu Frunzelor (cafeneaua „Filicori”) . Mereu sunt maşini parcate care împiedică vizibilitatea la ieşirea în intersecţie. Asta este valabil şi pentru Frunzelor cu Baba Novac”, susţine bărbatul în sesizarea sa către Poliţia Locală.

Devastare la Casa de Cultură

Pentru că românul e descurcăreţ, ne amuzăm de această dată cu o situaţie petrecută la Casa de Cultură, unde Grigore A. susţine că treptele de la platou au fost... cimentate, pentru accesul autoturismelor! „Am trimis o poză pe email duminică noaptea cu două maşini parcate pe platou în parcul Casei de Cultură. Nu am primit nici un răspuns. Nu e normal ca maşinile să aibă acces în parc, mai mult, pentru a ajunge pe platou, au cimentat cele 2-3 trepte distrugându-le. Am înţeles că nu avem bani să construim, dar pentru a proteja ce avem nu ne trebuie aşa mulţi bani!”, susţine Grigore A. Între timp a fost aprobat Regulamentul de organizare, funcţionare şi rezervare a parcărilor în municipiul Constanţa, care nu conţine nici o referire la dreptul de a cimenta „unde vrea muşchii mei” sau de a-ţi atribui loc de parcare după acelaşi principiu, ci reaminteşte, la cap. II Amenajarea parcărilor, de spaţiile în cauză: Art. 4 (1) – Spaţiile special amenajate ca parcare vor fi delimitate prin marcaje, indicatoare informative, precum şi alte dispozitive speciale.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614