REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

În România forța de muncă este subplătită, iar capitalul supraplătit

În România forța de muncă este subplătită, iar capitalul supraplătit

Replica API 16 martie 2017 | 00:00 403

Lazea:

Lazea:

Valentin Lazea

Forța de muncă din România este subplătită, iar capitalul este supraplătit, dar dacă vrem să vorbim de salarii trebuie să lovim cu bila noastră alte popice și anume să rezolvăm cu drumurile, producția și justiția, susține Valentin Lazea, economist șef al Băncii Naționale a României (BNR).

"În România forța de muncă este subplătită, iar capitalul este supraplătit. Capitalul ia aproape 60% din VNB (venitul național brut n.r.), iar forța de muncă ia aproape 40%. Să ne întrebăm de ce se întâmplă lucrul acesta? Lucrul acesta se întâmplă pentru că întreprinzătorul străin și/sau român își face planurile cu toate măsurile pe care le are de plătit, cu drumuri care iau mai mult timp și înseamnă cheltuieli, cu producție care înseamnă cheltuieli, cu cadrul legislativ care înseamnă avocați, juriști și așa mai departe, toate astea se varsă în salarii mai mici", a spus Valentin Lazea, cu ocazia lansării "Raportului economic pentru România 2017".

În opinia acestuia, trebuie să lovim "alte popice cu bila noastră" și anume să rezolvăm problemele legate de infrastructură, de producție sau cele de justiție.

"Noi în România trebuie să învățăm că, dacă vrem să vorbim despre salarii, trebuie să lovim alte popice cu bila noastră, și anume să rezolvăm cu drumurile, cu infrastructura, cu producția, justiția și așa mai departe. Până când vom face aceste lucruri, nu avem decât să stăm aici, să facem conferințe, să ne lăudăm ce ne merge capitalul", a mai arătat economistul BNR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nenorocitule, esti pus acolo sa vorbesti doar, sa constati si sa ne spui sa asteptam? Ca sa faca psd, ce? Tu cu masonul sef al tau puteti sa traiti cu 10 mil lei vechi pe luna? Javre ordinare, vezi ca o sa incepi si tu sa-ti platesti pacatele si blestemele noastre, ca masonul tau, va vine randul la toti, tradatorilor care faceti politica multinationalelor conduse de masoni.
0
0
,,Forta de munca'' inseamna de fapt oameni cu nume,prenume,CNP-uri,cu suflete,aspiratii,trairi. Ei sunt umiliti si in consecinta se comporta ca atare. Economia este facuta de oameni,pentru toti oamenii,nu doar in folosul unora dintre ei. In tarile care au inteles acest principiu simplu,nivelul de trai este bun. La noi inca vorbim de analfabetism socio-economic. Suntem rudimentari.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218