REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

În satul Zorile se refac drumurile afectate de ploaia torenţială din iunie

În satul Zorile se refac drumurile afectate de ploaia torenţială din iunie

Replica API 19 septembrie 2014 | 01:08 476

În urmă cu câteva luni, în satul Zorile, din comuna Adamclisi, o ploaie torenţială de peste 40 de minute a măturat totul în cale. Mai multe gospodării au fost inundate, câteva hectare de teren agricol distruse, drumurile de acces în localitate au fost surpate, iar culturile oamenilor au fost compromise. Pagubele înregistrate la inundaiile din 19 iunie au depă’it 1 milion de lei, iar administraţia locală, cât şi localnicii, au aşeptat ajutor financiar de la autorităţi. Banii au venit, iar în comuna Zorile se lucrează de zor la drumuri. Senatorul Nicolae Moga a mers în vizită şi este mulţumit că, în sfârşit, a ieşit soarele şi pe strada localnicilor din Zorile. „Au dat drumul la lucrări, sunt utilaje, piatră, se fac şanţurile. E nenorocire ce a fost acolo. Într-o oră şi ceva au fost 95 de litri de apă pe metrul pătrat. Ploaia a rupt toate şoselele, toate. Problema este, nu numai că le-a rupt, dar nu puteau oamenii să mai iasă din curţi. Acum se vor aşeza lucrurile”, ne-a declarat senatorul Nicolae Moga. Precizăm faptul că, în şedinţa de joi, Guvernul a alocat în şedinţa de joi bani din Fondul de rezervă administraţiilor din judeţele Argeş, Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea pentru acoperirea cheltuielilor de urgenţă pe care le implică remedierea pagubelor produse de inundaţii.

„Prin Hotărârea adoptată de Guvern se aprobă alocarea sumei de 169.361 mii lei pentru remedierea pagubelor produse de inundaţii în judeţele Argeş, Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea”, au anunţat reprezentanţii Guvernului României.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367