REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Încep lucrările de reabilitare a Podului de la Butelii!

Încep lucrările de reabilitare a Podului de la Butelii!

Replica API 8 septembrie 2016 | 13:50 387

Contractul cu câștigătorul licitației pentru lucrările de la Podul de la Butelii a fost semnat. Asocierea de firme Mobitom SA – Siebol SRL (subcontractant Autoprima Serv SRL) se va ocupa de lucrare, însă săptămâna următoare vor întocmi planul de execuție, acesta fiind ultimul pas înainte de a începe munca propriu zisă.

Termenul de execuție al lucrărilor este de 12 luni, iar ele ar putea începe la sfârșitul lunii septembrie. Data exactă va fi stabilită în cursul următoarei săptămâni, cel mai probabil după ce Poliția Rutieră și Primăria Constanța vor găsi rute alternative pentru șoferi și transportul în comun. Traficul de pe pod nu va fi închis în totalitate, însă vor fi restricții de circulație pe toată durata lucrărilor.

Ca un element de noutate, podul va avea o zonă strict pietonală, lată de trei metri. Astfel, constănţenii vor putea circula pe Podul de la Butelii fără a mai pătrunde pe partea carosabilă. Mai mult, trotuarul va fi separat de artera rutieră prin parapete cu panouri antifonice, înalte de 2,5 metri. Pe partea exterioară a podului, va fi montată o instalaţie de iluminare cu LED-uri, tip baghetă, încastrată în profil metalic. Aceleaşi elemente de iluminat le vom regăsi şi pe mijlocul podului, unde vor exista parapete de delimitare a sensurilor de mers. Potrivit planurilor, în prima fază se va închide circulaţia pe zona centrală, câte 2,50 m din ax şi se va circula pe părţile laterale, pe ambele sensuri.

Până acum, de la deschiderea ofertelor pentru licitaţie şi semnarea contractului au trecut nu mai puţin de 4 luni. Pe data de 23 mai 2016, a avut loc deschiderea ofertelor pentru licitaţia în sistem electronic de achiziţii publice (SEAP), în vederea reabilitării Podului de Butelii. În luna iulie au fost evaluate ofertele depuse pe SEAP. La începutul lunii august a fost desemnat câştigătorul licitaţiei. Încă o lună a trecut ca cele două părţi, asocierea de firme şi administraţia locală să se pună de acord şi să semneze contractul, la începutul lunii septembrie. Valoarea contractului este de 5.912.383 lei fără TVA.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102