REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Începe sezonul grătarelor! Nu vă grăbiţi, citiţi întâi ce zice legea!

Începe sezonul grătarelor! Nu vă grăbiţi, citiţi întâi ce zice legea!

Replica API 25 aprilie 2017 | 00:00 169

1 Mai se apropie cu pași repezi, iar constănțenii se “înarmează” cu multă energie pentru a petrece cum se cuvine această zi! Bineînțeles că nu va lipsi nici tradițional grătar încins pe care vor sfârâi fripturile. Mare atenția însă! Acest tip de activități trebuie să se desfășoare DOAR în spații special amenajate, astfel riscați amenzi usturătoare!

Prima zi a lunii mai este așteptată cu nerăbdare de toți români! Asta după ce oamenii vor profita de minivacanță pentru a se distra. Din păcate, cei din municipiu sunt dezavantajați dacă vor să petreacă timpul liber la un grătar. De ce? Constanța se bucură de puține locuri special amenajate pentru astfel de activități. Cel mai frecventat este cel din zona Km 4-5, mai exact vizavi de Doraly Mall. Însă, mulți dintre constănțeni aleg să încingă grătarele chiar în fața blocului riscând să fie amendați cu sume destul de consistente.

Astfel, potrivit articolului 7 din Legea 54/2012, persoanele fizice au următoarele obligații să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă și să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic. În caz contrat, se pot alege cu o amendă cuprinsă între 2.000 lei și 5.000 lei sau cu o amendă cuprinsă între 1.000 lei și 3.000 lei.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute se fac de către reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, autoritățile administrației publice locale și personalul împuternicit al acestora, precum și de către ofițerii și agenții de poliție din cadrul Poliției Române, ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române, precum și de către agenții Poliției locale.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu tiganii aia care anul trecut au taiat si parlit porcul la Mamaia ce ati facut?De mult ce i-a durut au fript si un berbecut la gratar!Ce fel de stat e asta in care legea se aplica selectiv si exista dublu standard pentru aceeasi incalcare a legii?Numai amenintari,nu faceti gratarul nu stiu unde,declaratii chiriasii,nu parcati nu stiu unde!Cate spatii amenajate pt.gratare exista raportate la nr.de locuitori?La fel si in cazul locurilor de parcare,aceeasi intrebare.Astora care tot dati niste legi care nu se pot aplica deoarece nu ati creat infrastructura,sa va dau mielul meu cu o singura nara!
1
0
oare trebuie sa stai bot in bot si sa nu poti asculta in tihna putina muzica, ori liniste ca asa este la sarbatoare, unu ceva altu altceva ! Cele existente nu ajung nici la 10 % din populatie : eu cred ca atat timp cat faci curat unde mergi si ai grija de gratar si jar sa-l stingi Nu vad de ce atatea restrictii atat timp cat nu creezi spatii !
1
0
Sa sugeti pula cu legea voastra.sa faceti locu si dupa sa aveti pretentii
3
1
Pe pariu ca sunt amendati doar etnicii romani,unguri,lipoveni si altii decat tiganii. Si pe urma amenzile astea se dau doar de 1 Mai?!!! Mai ieri se lafaiau tiganoii cu gratare prin cimitire,aia ce pana mea faceau,chef in locuri autorizate?!!! Pai daca de 1 Mai mergam si noi restul prin cimitire sa jelim dupa fiecare bere golita si sa ragaim a mici ca se se bucure mortu' de sub gratar,suntem lasati liberi ca tiganii sau platim?De accord,sa nu faci mizerie ca boul prin padurice dupa spritan,sa pleci cu gunoaiele in pungi si sa le arunci unde trebuie,asta ar fi de urmarit.
5
0
Hai poate iese di Franta din UE si se desfiinteaza si scapam si noi de sclavagism!
4
1
Pentru 1 mai am pregatit sa fac doi maidanezi la protap..
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920