Inspectorii DSV Constanţa încep controalele de Paşte
Inspectorii DSV Constanţa încep controalele de Paşte
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestInspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa încep verificările la alimentele consumate cu preponderenţă în perioada sărbătorilor pascale. Începând cu 1 aprilie şi până în ajunul Paştelui, medicii veterinari vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică. Inspectorii DSV anunţă că sacrificarea mieilor se va realiza numai în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar, precum şi în locurile special amenajate temporar în care se asigură supraveghere veterinară şi unde sunt respectate condiţiile de igienă. La Constanţa au fost deschise două centre temporare de sacrificare: unul dintre este situat în Piaţa Pescăruş, iar cel de-al doilea - în Piaţa Faleza din Cernavodă, însă mai există şi abatorul autorizat de la Lumina, care este permanent. „Controalele se vor desfăşura pe două componente majore: cea de control oficial şi cea de monitorizare. Conduita în cadrul controlului oficial presupune verificarea carcaselor de miel sau ied, iar cea de monitorizare presupune verificarea comercializării acestor carcase, precum şi a altor produse alimentare în pieţe agroalimentare, târguri şi alte locaţii unde se comercializează aceste produse“, a declarat Bogdan Licărete, şef Serviciu Control Oficial Siguranța Animalelor
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News