REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Instanţa a anulat puciul de la SIF Muntenia. Pandele de la Doraly nu mai e vicepreşedinte

Instanţa a anulat puciul de la SIF Muntenia. Pandele de la Doraly nu mai e vicepreşedinte

Replica API 4 octombrie 2012 | 00:00 1092

Vechea conducere revine pe funcţii până la soluţionarea litigiilor

Vechea conducere revine pe funcţii până la soluţionarea litigiilor

Visul lui Daniel Pandele, afaceristul constănţean care patronează, printre altele, Doraly Mall, de a se vedea cocoţat la şefia uneia din cele mai mari societăţi din ţară s-a întrerupt brusc. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis marţi, 2 octombrie, suspendarea executării Hotărârii AGOA din 07.07.2012 până la soluţionarea irevocabilă a altui dosar în care sunt implicate părţile din cadrul SIF Muntenia. Altfel spus, s-a suspendat hotărârea din iulie prin care puciştii societăţii de investiţii au detronat vechea conducere şi au instaurat o alta nouă. În aceste condiţii, constănţeanul Daniel Pandele îşi pierde funcţia de vicepreşedinte al SIF Muntenia, în care fusese instalat de maestrul păpuşar din spatele puciului, discretul milionar Gheorghe Iaciu.

Iaciu a strâns în jurul lui un grup de acţionari ai SIF Muntenia, dar, şi mai important, conducerea CNVM, prin intermediul cărora a reuşit modificarea statutului societăţii, ridicând pragului de deţinere de la 1 la 5%. De aici, până la obţinerea unei majorităţi favorabile pentru Iaciu nu a mai fost decât un pas, iar vechea conducere a SIF Muntenia a fost înlocuită cu oameni fideli milionarului, printre care şi Daniel Pandele. Dovadă a faptului că pucşiştii au fost interesaţi mai degrabă de accesul imediat la banii societăţii decât de bunul mers al SIF a fost hotărârea noilor şefi de majorare a dividendelor pentru 2011 şi distribuirea lor imediată. Urmarea: peste 10.000.000.000 de lei vechi din conturile SIF Muntenia au ajuns imediat în buzunarele puciştilor. Iată că magistraţii bucureşteni au dat dreptate fostei conduceri şi au suspendat hotărârea prin care puciştii au preluat şefia SIF Muntenia, cel puţin până la soluţionarea altei speţe dintre cele două tabere. Bătălia pentru ciolanul extrem de suculent numit SIF Muntenia are o miză colosală, de câteva sute de milioane de euro. Societatea de investiţii deţine veritabile tezaure, precum 4,15% din BRD, 1% din Erste Bank (acţionarul majoritar al BCR), acţiuni la Romaero, Unirea Shopping Center, dar şi la toate celelalte societăţi de investiţii, cărora li se adaugă un patrimoniu de 205 societăţi comerciale.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218