REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Interlopul constănţean Boca dirija „afacerile” din ÎNCHISOARE: 4 milioane de euro în doi ani

Interlopul constănţean Boca dirija „afacerile” din ÎNCHISOARE: 4 milioane de euro în doi ani

Replica API 21 mai 2015 | 23:14 6457

ANCHETĂ de amploare a DIICOT

ANCHETĂ de amploare a DIICOT

O grupare infracţională specializată în trafic de persoane, care acţiona şi în Franţa, a fost destructurată de poliţiştii BCCO şi procurorii DIICOT Constanţa! Membrii erau răspândiţi în toată ţara, dar şi în străinătate, însă nucleul era la Constanţa, fiind format din mai mulţi interlopi cunoscuţi la malul mării. Printre aceştia se află şi Nicolae Boca, el fiind condamnat în 2013 la închisoare cu executare. Potrivit informaţiilor noastre, acest lucru nu l-a împiedicat să-şi continue „afacerile” de după gratii, în ultimii doi ani înregistrând venituri de peste 4 milioane de euro. În plus, la domiciliile suspecţilor au fost găsite maşini scumpe, droguri, produse pirotehnice şi bani.

„La data de 19 mai 2015, acţionând în cadrul echipei comune de anchetă româno-franceze constituită cu sprijinul EUROJUST şi EUROPOL, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au efectuat un număr de 56 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Tulcea, Argeş şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în savârşirea infracţiunii de proxenetism”, potrivit DIICOT. Astfel, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, suspecţii, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pe teritoriul Franţei, a unui număr de peste 32 de persoane de sex feminin, încasând sumele de bani obţinute din aceste activităţi. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că membrii grupului infracţional racolau clienţii prin postarea de anunţuri însoţite de fotografii ale tinerelor pe site-uri de profil, accesibile în Franţa. Persoanele care practicau prostituţia pe teritoriul Franţei au expediat regulat membrilor grupului infracţional sume importante de bani obţinute din aceste activităţi, cam 8.000 de euro pe lună, prin servicii de transfer rapid, suma totală ridicându-se la peste 4.000.000 euro. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate, echipamente electronice şi medii de stocare a datelor, produse pirotehnice, droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea proprietăţi psihoactive,suma de 11.230 euro, suma de 33.900 lei precum şi 12 autoturisme. Simultan, în cadrul aceleiaşi operaţiuni, au avut loc percheziţii şi pe teritoriul Franţei, sincronizate şi coordonate de către Eurojust şi EUROPOL. La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 36 de persoane. Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 18 inculpaţi care au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Aceştia sunt: Ştefan Georgian Dicianu, Mircea Părăeală, Ion Ciprian Părăeală, Petre Boca, Vasile Iulius Ghiţulete, Ionuţ Cărărescu, Lucian Dumitru, Claudiu Nicuşor Vlăescu, Ştefan Chelariu, Marian Grosu, Vasile Butacu, Adrian Ştefan Cuşa, Anghel Vancea, Vasile Costea, Emanuel Toma, Răzvan Marian Lavric, Valentin Olimpiu Fatacher şi Emilia Gabriela Bodea. Menţionăm că Nicolae Boca este deja după gratii. În cauză urmează să fie instituite măsuri asiguratorii. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Piteşti, Tulcea, Constanţa şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Interlopul Boca, scandaluri peste scandaluri şi trafic de persoane din puşcărie

Liderii grupării infracţionale sunt mai mulţi interlopi din Constanţa, care, cu banii obţinuţi de pe urma fetelor scoase la produs, şi-au cumpărat maşini scumpe şi vile de lux. Printre aceştia se numără şi Nicolae Boca, care a fost condamnat la închisoare cu executare în anul 2013. Însă, acest lucru nu l-a împiedicat să-şi continue „afacerile” de după gratii, în ultimii doi ani înregistrând venituri de peste 4 milioane de euro. Însă, acesta a primit 8 ani de detenţie fiind acuzat că, pe 16 februarie 2012, a bătut doi pietoni care au încercat să traverseze aleea Pelicanului din municipiul Constanţa. Boca se afla la volanul unui Jeep Grand Cherokee, moment în care a frânat brusc, aproape de cei doi pietoni care se angajaseră în traversarea carosabilului. Când oamenii au spus că era să-i omoare, Boca s-a enervat şi i-a snopit în bătaie, inclusiv cu o bâtă de baseball. Potrivit cadrelor medicale, una dintre victime a fost la un pas de moarte. Numai că incidentul acesta nu a fost primul. Nicolae Boca a fost implicat în multe răfuieli interlope. Spre exemplu, în 2006, a fost implicat într-un scandal în clubul Imperial Bowling, fiind condamnat la 6 ani cu suspendare. În 2008 a provocat un alt scandal la restaurantul Rovas, care s-a lăsat cu vărsare de sânge. Atunci a fost condamnat la 200 de zile de închisoare iar exemplele pot continua. Acesta este cunoscut ca făcând parte din clanul interlop „Fraţii”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mortii tai Gigi pulifrici
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218