REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Interpelare pentru ministrul Sănătăţii: Constanţa este singurul judeţ din ţară fără spital de pediatrie

Interpelare pentru ministrul Sănătăţii: Constanţa este singurul judeţ din ţară fără spital de pediatrie

Replica API 6 mai 2015 | 16:30 183

Ca de obicei, nu sunt bani

Ca de obicei, nu sunt bani

Nicolae Bănicioiu, sursa foto: stiripesurse.ro

Senatorul constănţean, Christian Gigi Chiru (PNL), a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, în care s-a referit la „înfiinţarea unui spital de pediatrie în Constanţa”. Acesta a subliniat faptul că oraşul Constanţa are nevoie de un spital de pediatrie care să deservească mai multe judeţe şi să îndeplinească rolul de spital regional şi care să vină în ajutorul cetăţenilor. Totodată, i-a adresat ministrului Nicolae Bănicioiu întrebări la care a solicitat răspunsuri în ceea ce priveşte strategia Ministerului Sănătăţii de construi un spital de pediatrie la Constanţa, precum şi numărul de sesizări primite de către Ministerul Sănătăţii referitoare la secţia de pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa.

„La Constanţa este absolut necesar să se intervină de la minister mai ales că, observăm cu toţii, Consiliul Judeţean nu face faţă în a susţine activitatea acestei instituţii publice. Un spital are rolul de a-i însănătoşi pe oamenii care ajung acolo, nu de a crea noi probleme pentru pacienţi. Nu ne rămâne decât să sperăm că vom fi feriţi de crize majore medicale şi de situaţii de urgenţă!”, a mai spus Chiru.

Constănţenii sunt lipsiţi de ani buni de un spital de pediatrie, iar singura secţie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa necesită reparaţii în regim de urgenţă, numărul paturilor fiind insuficiente în condiţiile în care unitatea de tratament acoperă o populaţie reală de un milion de locuitori. Toate oraşele din ţară, cu sute de mii de locuitori, au un spital de pediatrie. Însă, Constanţa este singurul judeţ care nu dispune de o astfel de unitate, deşi suntem pe locul patru pe ţară, raportând la populaţie. În luna februarie, vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, susţinea că fondurile existente în bugetul naţional nu permit construirea din temelii a unui nou spital, însă au demarat procedurile de renovare a actualei Secţii de Pediatrie, pentru care ministerul Sănătăţii a alocat deja 12 milioane lei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614