REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Întrebare lansată de Poliţia Română: „Care credeţi că este cea mai importantă calitate a unui luptător SAS?”

Întrebare lansată de Poliţia Română: „Care credeţi că este cea mai importantă calitate a unui luptător SAS?”

Replica API 2 aprilie 2015 | 00:29 659

Chestionarea a stârnit un val de comentarii

Chestionarea a stârnit un val de comentarii

Poliţia Română a lansat o întrebare pe pagina de Facebook: “Care credeţi că este cea mai importantă calitate a unui luptător SAS?” Răspunsurile nu au întârziat să apară, oamenii începând chiar să se contrazică.

„Un luptător SAS nu este definit printr-o singură calitate. El este un ansamblu de calităţi care conlucrează la desăvârşirea să ca entitate. Printre calităţile nelipsite se enumeră: inteligenţa, curajul, disciplina şi devotamentul”, a scris un bărbat. Însă, cu un gust amar susţine că a rămas un alt bărbat, aducând în discuţie sistemul de recrutare: „Sunt dezamăgit de sistemul de recrutare , şpagă şi o relaţie puternică , apoi ne batem cu pumnul în piept că suntem cine suntem, cum de altfel nu am spus-o ofensator ci doar realitatea văzută crunt din exterior . Dacă nu ştiaţi, am fost admis la SPP şi apoi brusc au pierdut dosarul…”. Nici femeile nu s-au ferit în a-şi exprima părerile: “În opinia mea, cea mai importantă calitate a unui luptător SAS este că el nu se lasă niciodată înspăimântat de adversarul său, chiar dacă uneori acesta pare a fi mai puternic decât el. Am toată stima şi respectul pentru aceşti luptători!”. Prin urmare, modestia, devotamentul, onoarea, curajul, inteligenţa, onestitatea, munca pe brânci, viteza de reacţie, disciplina sunt doar câteva dintre elementele scrise de oameni. Însă, din “peisaj” nu a lipsit şi spiritul vesel: “No, mie imi place de ei, sunt faini baieţii”. Menţionăm că, la Constanţa, Serviciul Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Constanţa este condus de comisarul – şef Tudorel Dogaru. “Mascaţii” execută, independent sau la ordin, intervenţii şi acţiuni poliţieneşti pe timp limitat, în zone şi medii cu potenţial criminogen ori cu infracţionalitate ridicată pentru prevenirea şi combaterea săvârşirii infracţiunilor cu violenţă; participă cu efective la întărirea dispozitivelor de ordine de pe raza localităţilor judeţului, în zone cu criminalitate ridicată; la ordin, intervine operativ în zonele şi cartierele în care s-au comis infracţiuni flagrante grave (răpiri, omucideri, atacuri armate, evadări), completând măsurile iniţiale ale poliţiilor municipale şi orăşeneşti din cadrul inspectoratului; participă împreună cu alte efective la executarea raziilor şi acţiunilor poliţieneşti etc.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614