REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ioana Olăraşu, singura elevă de nota 10 din judeţul Constanţa

Ioana Olăraşu, singura elevă de nota 10 din judeţul Constanţa

Replica API 5 iulie 2011 | 00:00 605

Premianta de la bacalaureat

Premianta de la bacalaureat

Ioana Olăraşu este premianta Constanţei. Ea a reuşit performanţa de a obţine la examenul de bacalaureat 10 pe linie şi să le-o ia astfel înainte elevilor de la liceele reprezentative ale judeţului, respectiv Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân şi Liceul Teoretic Ovidius.

În timp ce unii n-au fost în stare să obţină nici măcar o notă de trecere la examenul de bacalaureat, Ioana Olăraşu i-a şocat pe toţi, luând calificativul maxim la absolut toate disciplinele. Tânăra a absolvit anul acesta Liceul Teoretic Callatis şi a fost mereu atrasă de materiile umaniste, de la limbi străine (engleză, germană), la limba şi la literatura română şi la ştiinţe sociale (psihologie, filosofie). Pentru că dragostea ei pentru disciplinele umaniste a fost mai presus de orice, în clasa a XI-a n-a mai rezistat şi s-a transferat de la profilul Matematică-Informatică la clasa de Ştiinţe Sociale. "După doi ani de studiu am realizat că pasiunea mea pentru psihologie creştea cu fiecare zi şi a trebuit să fac schimbarea aceasta", a declarat ea. În ultimii ani, Ioana a participat mereu la olimpiada de limba engleză, în primul an de liceu reuşind chiar să ia premiul I la proba scrisă. Mai departe, în ultimii doi ani a participat la Olimpiada Naţională de Ştiinţe Socio-Umane (disciplina Psihologie), reuşind să obţină menţiuni la ambele competiţii. I-a plăcut dintotdeauna să înveţe, dar înainte de toate se consideră o adolescentă cu preocupări cât de poate de normale. "Ascult muzică foarte des, citesc, iar plimbările pe malul mării mă calmează şi totodată înviorează", a relatat ea. De cele mai multe ori, în timpul liber, joacă şah, pasiune pe care o are de la vârsta de 12 ani şi care i-a adus nenumărate satisfacţii, în acest fel cunoscând tot felul de oameni şi totodată dezvoltându-şi gândirea analitică. "Cel care m-a îndrumat a fost Andrei Furcă. Cu ajutorul său am reuşit să obţin numeroase premii, printre care se numără medalia de aur la Finalele Campionatelor Naţionale de Copii şi Juniori - Şah Dezlegări, Categoria Fete 14 (2006), medalia de bronz la Finalele Campionatelor Naţionale de Copii şi Juniori Şah Practic, F16 (2008), două medalii de aur (2006, 2009), una de argint (2008) şi una de bronz (2005) la Finala Campionatului Naţional de Copii şi Juniori pe Echipe, alături de echipa Callatis Mangalia", ne-a mărturisit tânăra. În timp ce alţi tineri visează la o carieră peste hotare, Ioana nu vrea să părăsească România. Ea îşi va depune dosarul luna aceasta la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti. "Am încredere că voi descoperi acolo lucruri interesante care-mi vor menţine interesul pentru acest domeniu", a concluzionat tânăra.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614