REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iohannis: "Ponta a devenit dezamăgirea unei generaţii!"; Blaga: "Băsescu, un munte de ipocrizie!"

Iohannis: "Ponta a devenit dezamăgirea unei generaţii!"; Blaga: "Băsescu, un munte de ipocrizie!"

Replica API 15 septembrie 2014 | 08:28 258

Alianţa Creştin Liberală, dezlănţuită la Constanţa

Alianţa Creştin Liberală, dezlănţuită la Constanţa

Week-end de foc la Constanţa, unde atât Alianţa Creştin Liberală (ACL), cât şi Partidul Mişcarea Populară (PMP), ambele reprezentative ale dreptei româneşti, s-au cotonogit reciproc şi l-au altoit împreună pe premierul Victor Ponta şi PSD-ul stângii, în prag de campanie pentru prezidenţiale. Liderii ACL, viitorul nou PNL, în componenţa căruia vor intra PDL şi FC, au fost prezenţi la Casa de Cultură din Constanţa în faţa unei săli arhipline, în timp ce fruntaşii PMP l-au flancat pe preşedintele Traian Băsescu în Mamaia. ACL l-a prezentat pe candidatul Klaus Iohannis, fiecare orator, fie el liberal sau pedelist, prezentându-l pe primarul Sibiului ca cea mai potrivită variantă pentru Preşedinţia Românie. Aliaţii nu şi-au uitat foştii lideri, Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu fiind desfiinţaţi de un Vasile Blaga dezlănţuit.

Liderul PDL a spus că cei doi puteau realiza marea uniune a dreptei încă din 2005, dar, din cauza orgoliilor personale, au luat-o pe drumuri separate. "Băsescu şi Tăriceanu nu întâmplător nu se află azi aici. Vedeţi-vă acum de partidele voastre! Aceşti doi oameni sunt nişte munţi de ipocrizie. Ce spunea Tăriceanu? Că ce se întâmplă cu liberalismul, că se topeşte PNL în PDL? Dar Băsescu ce zicea? Că ne aşteaptă înapoi după alegeri? Nu ne aştepta, am plecat demult", a declarat Blaga. "Buldogul" nu l-a lăsat nici pe "fraierul de Tăriceanu", pe care l-a tăvălit la pachet cu Ponta: "Curajosul de Victor Ponta, după ce l-a pus pe fraierul de Tăriceanu să ceară suspendarea preşedintelui, după ce a văzut că-l iau alţii pe sus, a dat doi paşi în spate. Ce i-a făcut fraierului de Tăriceanu a meritat, dar el oricum e laşul laşilor. Victor Ponta este mincinos şi laş, un incompetent dovedit". Mult mai domolit în exprimări, în stilul caracteristic, liberalul Klaus Iohannis nu l-a iertat totuşi pe Victor Ponta, chiar dacă nu a coborât discursul în atacuri de genul celor iniţiate de premier, care spunea despre sas că nu a fost în stare să aibă copii. "Noi, acum, avem un fel de Guvern. Doar că îl vedem numai la televizor, iar la fapte mai puţin. Avem un prim-ministru, Victor Ponta, care un timp a fost văzut ca o tânără speranţă în politica românească şi, în cel mai scurt timp, dintr-o tânără speranţă, Victor Ponta a devenit o tânără dezamăgire. Este o dezamăgire pentru o întreagă generaţie. Altfel de guvern ne trebuie! Abia aştept să câştig alegerile şi să ajungem în situaţia să putem schimba Guvernul. Avem nevoie de un guvern de dreapta şi de un preşedinte de dreapta şi în 10 ani vom schimba România în bine", a declarat Iohannis.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218