REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ion Constantin, detaşat „temporal” la Prefectură, anunţă că nu va răspunde presei la telefoane

Ion Constantin, detaşat „temporal” la Prefectură, anunţă că nu va răspunde presei la telefoane

Replica API 31 ianuarie 2015 | 15:50 298

Mai mult ca prefectul

Mai mult ca prefectul

Ion Constantin

Judeţul Constanţa are, oficial, un nou reprezentant al Guvernului în teritoriu! Potrivit Legii 188/1999, actualizată în 2014, privind statutul funcţionarului public, îi permite lui Ion Constantin, fostul director al Direcţiei Publice Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, să fie detaşat „temporal” la Instituţia Prefectului. Timp de şase luni, Constantin susţine că va asigura transparenţa instituţiei prin colaborarea inexistentă cu mass-media locală, defilând în şedinţa de vineri de la sediul instituţiei cu noul purtător de cuvânt, Monica Jucan.

„Din CV-ul meu veţi observa că lucrez în administraţie din 2001. Încă dinainte să-mi termin studiile superioare. Am început la Primăria Municipiului Constanţa, am continuat la Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat, am lucrat şi în cadrul Consiliului Judeţean, la arhive şi secretariat. Din 21 ianuarie a.c., cu caracter temporal (sic!), voi îndeplini funcţia de prefect al acestui judeţ. (…) Asigur de transparenţa acestei instituţii prin purtătorul de cuvânt. Când veţi avea solicitări, puteţi să obţineţi informaţia în timp util. (…) Cu dumneaei am rugămintea să păstraţi legătura pentru ca activitatea instituţiei pe care o voi conduce să fie una transparentă, ca dumneavoastră să beneficiaţi în timp util de informaţii corecte”, a spus Constantin. De asemenea, noul prefect al Constanţei susţine că va depune toate eforturile să contribuie la programul de guvernare şi, ca mostră de transparenţă, a anunţat că nu e treaba nimănui să ştie ce a discutat cu primarii din judeţ. „Detaşarea este de şase luni, potrivit legii 188 a statutului funcţionarului public. Priorităţile pe care le voi avea sunt priorităţile judeţului. Sunt foarte multe probleme. Avem probleme în toate domeniile şi voi depune eforturi pentru a duce la îndeplinire programul Guvernului. (…) Am o săptămână de activitate, vom prioritiza fiecare problemă. În măsura în care activitatea îmi va permite, voi avea şi audienţe cu cetăţenii. Nu am avut vreo întrunire cu toţi primarii, am primit anumite sesizări pe anumite probleme urgente. Şedinţe cu primarii vor fi organizate în viitorul apropiat. Nu aş vrea să detaliez”, a mai spus Constantin.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367