REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ion Iliescu, audiat în secret la Parchet

Ion Iliescu, audiat în secret la Parchet

Replica API 9 octombrie 2015 | 20:59 130

Ion Iliescu, fostul președinte al României, a fost audiat în mare secret în urmă cu două luni la Parchetul General, cu privire la o posibilă existență a unor închisori CIA în țara noastră, transmite b1.ro, care citează gândul.info.

Ion Iliescu a negat în fața procurorilor că ar fi existat astfel de închisori pe teritoriul României.

O delegaţia LIBE din Parlamentul European a venit, în septembrie, la Bucureşti, pentru discuţii cu Ion Iliescu, Ioan Talpeş, Tiberiu Niţu, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, în legătură cu presupuse centre CIA în România.

Atunci Iliescu nu a putut fi prezent, dar a transmis o scrisoare preşedintelui Comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes, în care își exprima regretul că nu s-a putut întalni cu delegația Comisiei care se afla la București.

"Problema pe care o investigați nu privește direct statul român. Țin să specific extrem de clar acest lucru. Este și motivul pentru care Comisia de Investigații a Senatului României a ajuns la concluzia că, pe teritoriul României nu au existat închisori ale CIA, în care să fi fost comise abuzuri și încălcări ale drepturilor și libertăților cetățenești. Nimeni din conducerea statului român nu a aprobat înființarea unor închisori ale altui stat pe teritoriul României, și nimeni din conducerea altui stat nu i-a cerut României așa ceva. Am declarat public, și îmi mențin această declarație: nu aș fi aprobat niciodată înființarea unor închisori ale altui stat pe teritoriul României", se arată în scrisoarea trimisă de Ion Iliescu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218