REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ionel Dia, candidatul liberalilor la Hârşova, spune că a fost convins de tineri să intre în lupta pentru primărie

Ionel Dia, candidatul liberalilor la Hârşova, spune că a fost convins de tineri să intre în lupta pentru primărie

Replica API 29 aprilie 2016 | 00:34 474

De 18 ani în PNL

De 18 ani în PNL

Ionel Dia

Fost director al Telegondola SA, Ionel Dia este liberal „cu state vechi”, dar, chiar şi aşa, drumul până la o candidatură pentru Primăria Hârşova nu a fost tocmai neted. Încurajat de tineri şi de cetăţenii oraşului, Dia spune că a reuşit să convingă partidul să îi acorde susţinerea, mai cu seamă că un sondaj de opinie comandat de PNL l-a indicat drept cel mai redutabil contracandidat al actualului primar. Dia spune că, din punctul său de vedere, principala problemă a oraşului este siguranţa cetăţeanului. La capitolul proiecte, Dia a menţionat reabilitarea şi introducerea în circuitul turistic a cetăţii Carsium.

Reporter: Domnule Dia, vă rugăm să vă faceţi o scurtă prezentare, în care să vă referiţi la activitatea dvs. de la Telegondola, pentru că este cea mai cunoscută.

Ionel Dia: Sunt jurist de profesie, sunt membru PNL din 1998 şi a fost singurul partid în care am fost şi în care voi rămâne până când îmi voi încheia activitatea politică. Legat de viaţa profesională, am început în 2004, când m-am angajat la OCPI Medgidia, după care am avut o colaborare cu nişte firme particulare, urmând o perioadă de 2 ani la Telegondola Mamaia. Ce pot să vă spun despre Telegondola este că, în momentul în care am ajuns acolo, am găsit o situaţie care arăta încasări, din anul anterior, de 14 miliarde de lei. În cei doi ani în care am desfăşurat activitatea acolo, alături de colegi am reuşit să dublăm încasările. După care am predat o situaţie către Ministerul Turismului, crezând că Telegondola poate fi scoasă din insolvenţă. Între timp, Guvernul a căzut, iar eu, fiind numit politic, am considerat că este normal să demisionez. (...)

Rep.: Cum aţi decis să faceţi acest pas, să candidaţi la Primăria Hârşova, având în vedere că s-a vehiculat un sondaj conform căruia nu aveţi aşa multe şanse?

I.D.: Mi-am manifestat intenţia, în interiorul partidului, de a candida la primărie, considerând ca, după 18 ani de PNL, e momentul. Discuţiile cu tinerii şi locuitorii din Hârşova m-au dus la această decizie. În urma discuţiilor din interiorul partidului, s-a stabilit să se facă un sondaj. Rezultatele au fost aşa: în jur de 40% şi ceva a avut candidatul PSD, iar eu – 28%. În urma acestui sondaj, conducerea partidului m-a stabilit pe mine candidatul partidului. În urma acestei nominalizări, anumite persoane din PNL au contestat sondajul şi au cerut un alt sondaj, care nu ştiu de cine a fost făcut, a fost doar dat “pe surse” publicităţii. Eu cred doar în sondajul pe care l-am văzut, care îmi indică poziţia a doua, după primarul în funcţie. (…)

Rep.: Cu ce listă de consilieri vă prezentaţi în faţa cetăţenilor?

I.D.: Este o listă nouă, şi am să vă spun câteva nume: Paraschiv Emil, care este jurist de profesie, Toma Ionel, inginer agronom, Neculai Selin, Monea Dumitru, care are o afacere proprie. (…) Media de vârstă este de 36-37 de ani.

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO:

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218