REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

IorguÅŸ, despre primarul Mangaliei: Radu este un mincinos, neputincios ÅŸi nepriceput

IorguÅŸ, despre primarul Mangaliei: Radu este un mincinos, neputincios ÅŸi nepriceput

Replica API 17 iunie 2014 | 00:00 478

Reacţie virulentă

Reacţie virulentă

Verificarea contractelor de asociere, închiriere şi asociere încheiate de Primăria Mangalia în mandatele foştilor primari (începând cu 1996 şi până în prezent) a stârnit reacţii violente în mediul online. Articolul publicat de "Replica" în ediţia de luni, 16 iunie, nu l-a lăsat indiferent nici pe fostul primar Zanfir Iorguş, care a ţinut să transmită un drept la replică acid la adresa actualului edil al Mangaliei, Cristian Radu.

Dreptul la replică, intitulat "primarul mincinos, Cristian Radu", începe astfel: "Nu este prima dată când Radu Cristian şi gaşca pe care a adus-o din Constanţa şi Bucureşti, vrând să ascundă neptutinţa în administrarea oraşului, aruncă cu minciuni şi calomnii la adresa celor care nu sunt de acord cu matrapazlâcurile făcute în prezent. Conform legii, toate contractele de concesiune, asociere, închiriere se fac cu aprobarea Consiliului Local". Iorguş continuă referindu-se la plaja în suprafaţă de 7 mii de metri pătraţi, concesionată în 1996 cu 276 dolari pe an, despre care susţine că: "Acea plajă, dar şi alte suprafeţe, au fost licitate în mandatul primarului dinaintea mea, Sideri. Dacă tot a vorbit despre plajă, de ce nu vorbeşte actualul primar şi despre plaja unde îşi desfăşoară activitatea Luca, cel cu care îşi împarte Radu Cristian activităţile? Revenind la plaja din zona Adras, este vorba despre o suprafaţă din zona limitrofă, iar în contract se specifica obligaţia ca cel care ia terenul să îngrijească şi plaja din apropiere. Era un contract foarte bun. În zona respectivă era un local, era normal ca cel care avea localul să se îngrijească şi de plajă. Întrebaţi acum câţi bani dă ABDL pentru întreţinerea plajelor! Contractul acela era, din timpul lui Sideri, era foarte bun, iar eu am avut puterea să recunosc acest lucru, şi l-am continuat. Dar ei, actualul primar şi gaşca lui, n-au viziune. Pentru ei, agenţii economici trebuie beliţi şi luat jumătate din ce produc, cu taxe şi impozite tot mai mari". Iar atacul lui Iorguş nu s-a oprit aici: "Eu cunosc caracterul lui Radu Cristian din campania electorală, când prin hoţie şi minciună, sprijinit de anumiţi indivizi, a anulat alegerile locale. Îi cer în al doisprezecelea ceas să facă ceva pentru cetăţenii acestui oraş, care a ajuns să fie condus de oameni nepricepuţi aduşi din Constanţa şi Bucureşti, care n-au legătură cu oraşul. Domnule Radu Cristian, în interesul cetăţenilor, vă cer public să prezentaţi execuţia bugetară de 2 miliarde de lei vechi încasaţi de la populaţie prin impozite şi taxe în ultimii doi ani. Vă mai solicit să răspundeţi consilierilor locali la întrebarea: câţi bani au ajuns la bugetul local de la cele 50 de tonete de porumb fiert şi pepene care am auzit că sunt ale dumneavoastră?". În încheiere, Iorguş transmite prin intermediul dreptului la replică: "Vă asigur de sprijinul meu şi al consilierilor locali PDL şi în alte zeci de clarificări cu privire la lucrurile petrecute în ultimii doi ani cu încălcarea legii - avize pe pile, relaţii şi prietenii -, dacă aceste clarificări sunt necesare".

Alexandra ANTON

Vezi ÅŸi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102