REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iorguş, dezlănţuit: Mangalia a devenit colonia Constanţei. Dragomir şi Haşotti au apelat la o găinărie să aibă primarul lor de casă

Iorguş, dezlănţuit: Mangalia a devenit colonia Constanţei. Dragomir şi Haşotti au apelat la o găinărie să aibă primarul lor de casă

Replica API 25 aprilie 2014 | 00:00 519

Nici măcar cei de la spaţii verzi nu sunt din oraş

Nici măcar cei de la spaţii verzi nu sunt din oraş

Startul pentru campania alegerilor europarlamentare reprezintă pentru fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguş, un nou prilej de răfuială cu mai vechile sale dorinţe şi ambiţii: obţinerea "independenţei" oraşului faţă de "capitala" Constanţa. Iorguş susţine că PNL şi PSD duc o lipsă acută de profesionişti şi, astfel, din punct de vedere administrativ şi economic, Mangalia este reprezentată de "stranieri", ba din Eforie, ba din Constanţa, de peste tot, numai din Mangalia, nu. Democrat-liberalul şi-a spus ofurile joi, în cadrul unei conferinţe a formaţiunii judeţene a PDL Constanţa. Nimic nu i-a scăpat lui Iorguş, ba alegerile din 2012, "măscărite" de PNL şi PSD, ba faptul că până şi angajaţii de la spaţii verzi, care tund iarba, provin de oriunde, numai din Mangalia, nu.

"Al doilea lucru pe care mi-l propun, ca implicare la europarlamentare, este şi dorinţa mea, de locuitor al Mangaliei şi reprezentant al PDL pe colegiul 5, ca, în sfârşit, Mangalia şi localităţile din jurul Mangaliei să îşi capete libertatea de a nu mai fi colonia Constanţei. Este un statut pe care USL l-a adus Constanţei. Este o colonie în toată regula şi din punct de vedere administrativ şi din punct de vedere economic. Nu mai există nici o structură de conducere fără să fie ocupată de oameni importanţi din Constanţa, fie că vorbim de administraţia locală, fie de societăţi de turism, toţi sunt veniţi din altă parte, aşa-zişi specialişti. De fapt, arată neputinţa celor două structuri politice din Mangalia, prin lipsa lor de oameni profesionişti şi nu trebuie să fim ipocriţi până la capăt şi să spunem că vina cea mai mare o au liderii PNL, care n-au căutat să aibă un reprezentant, mă refer la domnii Haşotti şi Dragomir, nu au vrut să aibă un primar de la PNL, ci un primar de casă, al lor personal. După cum ştiţi, majoritatea oamenilor din Mangalia ştie că actualul primar, Cristian Radu, este o veche "pupilă", cunoştinţă a domnului Haşotti. Este omul care l-a susţinut cel mai mult şi care, din păcate, a venit cu o echipă străină din punct de vedere profesional şi străină de Mangalia. Din păcate, în Mangalia, nu mai există nici o societate, o spun cu regret, care să lucreze şi muncitorii să fie din oraş. Ştiu că nu veţi scrie asta, dar o spun aşa, spaţiile verzi s-au înfiinţat în jur de data de 5 februarie, cu sediul în Eforie şi cu acţionarii din Bucureşti şi din Constanţa, unul dintre ei stă toată ziua prin primărie, chiar dacă nu este angajat. Este un prieten de-al domnului primar. Această societate a luat spaţiile verzi în Mangalia şi, atenţie, nici măcar angajaţii, nici cel care taie iarba nu este din Mangalia, ci din Eforie, Constanţa şi aşa mai departe. Această idee de a scăpa de statutul de colonie a Constanţei începe odată cu alegerile europarlamentare", a declarat Iorguş.

"Se bat cu pumnul în piept că au câştigat procesul, dar de fapt n-au făcut decât să blocheze să răspundă la întrebarea: de ce s-au anulat alegerile la Mangalia?"

Pentru că cel mai amuzant moment cu un politician este atunci când refuză să ofere un răspuns pe care îl ştie şi el şi toată lumea, Iorguş nu a făcut notă discordantă. Întrebat dacă ar candida în cazul în care alegerile ar fi reluate la Mangalia, Iorguş a dat-o "de gard": "Nu sunt dispus deocamdată la reluarea alegerilor. Eu mi-am asumat răspunderea şi am spus foarte clar... Eu am spus că voi candida la alegerile locale dacă situaţia o impune în momentul respectiv. Nu voiam să intru în discuţia asta. Nu este important dacă candidez eu sau nu. O să vedem rezultatul, eu nu cred în momentul de faţă că este important să fie reluate alegerile la Mangalia. Au trecut deja doi ani, va fi foarte greu. E greu şi pentru Mangalia să fie reluate alegerile", atitudinea de politician care o "arde" cu modestia fiindu-i repede retezată de preşedintele pe judeţ al PDL, Christian Gigi Chiru: "Va candida, vă spun eu", a tranşat Chiru problema. Iorguş a pierdut din nou în instanţă în procesul pe care îl are în privinţa alegerilor din 2012, motiv numai bun pentru Iorguş de a se răfui cu actualul primar, cu PNL şi PSD pentru a scoate "la lumină" ceea ce s-a întâmplat. Potrivit lui Iorguş, mai beneficiază de o singură şansă de atac, la Înalta Curte. "Este pentru prima dată când se întâmplă în România un asemenea caz. Nici instanţele nu ştiu cum să lucreze. În speţă, liderii celor două formaţiuni, adică domnul Dragomir şi domnul Constantinescu şi domnul Radu Cristian, n-au dat niciodată posibilitatea în justiţie să răspundă la întrebarea: de ce s-au anulat alegerile la Mangalia? Adică, să fie o analiză pe fond. Au căutat tot felul de chichiţe avocăţeşti, ca procesul să poată fi blocat prin excepţii. Am fost foarte surprins când am văzut că domnii Dragomir şi Haşotti au putut să apeleze la o găinărie, pentru a susţine minciuna şi dezinformarea, doar pentru simplul motiv de a avea un primar la Mangalia. Atenţie, nu al liberalilor, ci al lor! Toată reclamaţia lor este bazată pe nişte falsuri grosolane. Este pentru prima dată când PSD cu PNL au dat mâna şi văd astăzi ipocrizia liberalilor că dau lecţii pesediştilor care le-au pus primar independent, deja, nu ştiu cum, simţi aşa o revoltă, pe care trebuie s-o spui. Au făcut o reclamaţie falsă şi mincinoasă, ca să se anuleze alegerile. Noi încercăm să intrăm pe fond ca să se răspundă la aceste întrebări, nu ştiu dacă reuşim, pentru că legislaţia... Mulţi se bat cu pumnul în piept că au câştigat procesul, dar de fapt n-au făcut decât să blocheze să răspundă la întrebarea: de ce s-au anulat alegerile la Mangalia, în 24 de ore? De ce s-a anulat numai pentru primar şi consiliul local şi nu şi pentru Consiliul Judeţean?", a mai spus Iorguş.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218