REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iorguş pierde la Curtea Supremă, dar nu se predă: S-au folosit de chichiţe ca să evite acuzaţiile de fond, că au falsificat alegerile din Mangalia

Iorguş pierde la Curtea Supremă, dar nu se predă: S-au folosit de chichiţe ca să evite acuzaţiile de fond, că au falsificat alegerile din Mangalia

Replica API 11 septembrie 2014 | 00:00 251

În timp ce la primărie se desfăceau şampanii

În timp ce la primărie se desfăceau şampanii

Fostul deputat Zanfir Iorguş a pierdut procesul prin care contesta rezultatul alegerilor pentru Primăria Mangalia. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins marţi, 9 septembrie, recursul formulat de fostul primar şi deputat, care contesta sentinţa de pe 16 aprilie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti, ce i-a respins acţiunea ca fiind inadmisibilă. Zanfir Iorguş se judecă din 2012 cu Biroul Electoral Central, Autoritatea Electorală Permanentă, PNL Constanţa, PSD Constanţa şi Cristian Radu, primarul contestat al Mangaliei, solicitând anularea rezultatelor alegerilor locale din iunie 2012 pentru funcţia de primar. Zanfir Iorguş a fost iniţial declarat câştigător al alegerilor, dar BEC a anulat rezultatul, admiţând solicitările formulate în acest sens de către PNL Constanţa, PSD Constanţa şi candidatul independent Cristian Radu.

Ieri, Zanfir Iorguş încă nu ştia exact dacă procesul s-a încheiat definitiv sau judecătorii Curţii Supreme i-au respins doar cererea înaintată de avocat pentru judecarea pe fond a cauzei, întrucât apărătorul său nu se afla în ţară şi nu i-a putut da detalii. "Cred că e vorba de un recurs depus de avocatul meu, prin care ceruse să se judece pe fond şi nu pe excepţii. Tot procesul până acuma numai aşa a mers, s-a judecat exclusiv pe excepţiile invocate de ei, dar nimic pe fond", a declarat Zanfir Iorguş pentru "Replica". "Indiferent de soluţia finală, un lucru este cert: ei au făcut tot posibilul să rămână pe excepţii, ca să nu fie astfel nevoiţi să justifice de ce au falsificat tot felul de documente cu rezultatele alegerilor, pe care le-au pus apoi la îndemâna Biroului Electoral Central. Scopul nostru a fost să argumentăm că a fost în negerulă ce s-a întâmplat la alegerea primarului din Mangalia şi încă mai sunt instituţii oneste care să ateste acest lucru. Chiar dacă ei se folosesc de toate chichiţele astea legale, de a se folosi numai de excepţii, pentru a evita acuzaţiile de fond", a mai spus Iorguş. Întrebat fiind dacă, după tot acest efort, are de gând să mai candideze la Primăria Mangalia şi în 2016, fostul edil şi deputat s-a ferit să ofere un răspuns clar: "E mult timp până atunci...Să fim sănătoşi!".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614