REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iorguş s-a dezlănţuit: îl atacă fără menajamente pe actualul primar al Mangaliei

Iorguş s-a dezlănţuit: îl atacă fără menajamente pe actualul primar al Mangaliei

Replica API 1 octombrie 2014 | 01:24 275

„A transformat oraşul într-o colonie a Constanţei”

„A transformat oraşul într-o colonie a Constanţei”

Zanfir Iorguş

Cristian Radu

După ce săptămâna trecută Cristian Radu l-a ameninţat cu plângeri penale pe fostul primar Zanfir Iorguş, acesta din urma a reacţionat dur, transmiţând o scrisoare deschisă, în atenţia redacţiei „Replica”, prin îi reproşează actualului edil că „în cei doi ani şi jumătate de mandat a distrus oraşul şi a transformat Mangalia într-o colonie tristă a Constanţei”. În scrisoarea sa, Zanfir Iorguş pare dezlănţuit şi nu se fereşte să îl numească pe actualul primar al Mangaliei „Mincinos”, „Drujbarul”, „Jumi-Juma”, ba mai mult, lansează şi un atac la adresa deputatului PNL Gheorghe Dragomir, cel care ar fi trebuit să-i fie aliat în marele ACL, având în vedere că fostul primar este lider al... PDL Mangalia!

„Constat cu surprindere ca Radu Cristian, dupî ce a fost numit, prin minciună şi hoţie, primarul de casă al d-lui deputat Dragomir şi al “băieţilor deştepţi” din Constanţa, continuă să reacţioneze ca miliţianul supărat care, după ce a stat şapte ani la Gardă, şi-a pierdut o parte din jucării. Vă spun public domnule Radu Cristian că nu ma sperie plângerile dvs. penale, pentru că eu ştiu că tot ce s-a făcut în mandatele mele de primar a fost făcut legal, cu avizul Consiliului Local şi Curtea de Conturi a făcut descărcarea de gestiune în fiecare an, fără a constata probleme deosebite. Oborul de animale, pe care îl invocaţi în plângerea penală, este un proiect aprobat de Consiliul Local, care a fost executat parţial în 2007 şi care din păcate nu a mai fost continuat nici de fostul primar Claudiu Tusac şi nici de dvs., din ura pentru toate proiectele începute de Iorgus.

Că lucrările au fost executate conform proiectului şi a realităţii din teren o confirmaţi şi dvs., cel care aţi semnat şi plătit în 2012 garanţia de bună execuţie a lucrărilor parţiale de la oborul de animale. Iată unde vă duce disperarea de a vă acoperi cu orice preţ neputinţa, nepriceperea şi nerealizările din cei doi ani şi jumătate de mandat. Aşa aţi făcut şi la Gardă. Aţi dat mereu vina pe altcineva, pentru toate nerealizările dvs., sperând astfel că veţi reuşi să manipulaţi lumea. Vă sugerez să nu uitaţi nici o clipă că cine seamănă vânt va culege furtună”, transmite, ameninţător, Zanfir Iorguş. Iar fostul primar nu se opreşte aici! „Îi asigur totuşi pe cetăţenii Mangaliei că oborul de animale se va face, cu sau fără voia dvs., consilierii locali PDL cu sprijinul celorlalţi consilieri locali au aprobat finanţarea pentru finalizarea proiectului. Cunoscându-vă ipocrizia, minciuna şi lăcomia care vă caracterizează, va suspectez că, de fapt, strigând hotii, vă pregătiţi de un nou tun imobiliar şi că, în cârdăşie cu unii, vreţi să daţi Spitalul - Corpul A şi terenul aferent, aşa cum aţi dat şi Parcul Diana”, mai spune Iorguş, referindu-se la o altă posibilă plângere penală anunţată de actualul edil al Mangaliei.

Iorguş arată „pisica”: „Ce ziceţi de acest tun imobiliar cu o licitaţie ascunsă, merită o plângere la DNA?”

„De aceea, d-le Radu Cristian, vă spun categoric că nu o să vă mai permit să aruncaţi tot felul de minciuni şi dezinformări la adresa mea şi pentru orice denunţ calomnios vă dau în judecată. Ştiu că aveţi obligaţii faţă de cei care v-au numit, dar ce aţi făcut din oraşul nostru în cei doi ani şi jumătate de mandat a depăşit orice imaginaţie. Aţi transformat Mangalia dintr-unul din cele mai curate şi frumoase oraşe din ţară într-un oraş murdar, cu spaţii verzi neîngrijite, cu staţiuni pline de buruieni şi tonete şi, colac peste pupăză, aţi început, fără o justificare de bun simţ, acţiunea de distrugere şi tăiere a copacilor din oraş. Parcările le-aţi transformat în locuri pentru bâlci şi trotuarele în parcări. Aţi falimentat societăţile comerciale din Mangalia şi le-aţi înlocuit cu societăţile prietenilor şi neamurilor dvs. din Eforie, Constanţa şi din ţară. Aţi dat afară localnicii care lucrau în primărie şi v-aţi adus prietenii şi rudele dvs., chiar dacă mulţi dintre ei nu au lucrat nici o zi cu carte de muncă. Cu ei aţi reuşit performanţa de a nu realiza nici un proiect important cu finanţare de la U.E. pentru oraş. În stilul caracteristic dvs., la una din zecile de şedinţe de îndată, negociate ca la piaţă, aţi dat, printre altele, unui prieten din Medgidia - S.C. CAPITOL AVENTURA S.R.L., 2 ha de teren intravilan, la Neptun, pe 49 de ani, conform contractului nr. 31609/17.06.2014, cu suma de 11.500 lei/ an, adică cu 0.048 lei/ mp/ lună, nici măcar 50 bani (echivalentul unei felii de pâine), în timp ce localnicii trebuiau să plătească peste 4.000 lei/ mp/ sezon pentru o tonetă de 1 mp, adică de 3.000 de ori mai mult decât oamenii de casă ai dvs.

La prima impresie ai zice că societatea respectivă este un mare investitor strategic şi cu bonificaţie mare. În realitate, este o societate înfiinţată cu o lună de zile înainte de a semna contractul, cu o cifră de afaceri 0 (zero) lei şi care a defrişat 2 ha de pădure, tăind peste 100 de copaci, fără ca dvs. să faceţi vreo plângere penală sau să daţi vreo amendă. Ce ziceţi d-le Radu Cristian de acest tun imobiliar cu o licitaţie ascunsă, merită o plângere la DNA?”, mai susţine Iorguş. „În cei doi ani şi jumătate de mandat localnicii nu au avut parte decât de impozite mărite, de noi taxe speciale aberante (taxa de linişte, taxa de promovare), de amenzi, birocraţie şi ameninţări pentru cei care nu împărtăşesc acţiunile şi ideile dvs. Aşţi cheltuit în doi ani şi jumătate peste 2.000 de miliarde lei (vechi) pe tot felul de lucrări mărunte şi fără importanţă în dezvoltarea economică a oraşului nostru. În acest timp instituţiile publice din Mangalia au fost subfinanţate, funcţionarea şcolilor, grădiniţelor şi creşelor fiind lăsate doar în grija părinţilor. Prin tot ce aţi făcut până acum aţi reuşit să distrugeţi sentimentul de mândrie de a fi cetăţean al acestui oraş şi aţi transformat Mangalia într-o colonie a Constanţei. De aceea, vă cer public, în cel de-al doisprezecelea ceas să vă îndreptaţi atenţia către problemele reale ale oamenilor si oraşului nostru, sa renunţaţi la a mai executa doar ordinele celor care v-au numit şi să lucraţi în mod transparent cu toţi cetăţenii oraşului şi consilierii locali, ca împreună să realizăm proiectele importante pentru Mangalia. Şi dacă veţi avea forţa să renunţaţi la practicile de până acum, veţi găsi sprijin în fiecare dintre ei şi cu siguranţă vor înceta să vă mai numească Drujbarul, Mincinosul, Jumi-Juma”, încheie Zanfir Iorguş.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920