REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Italia vrea să atragă băncile din Marea Britanie după Brexit

Italia vrea să atragă băncile din Marea Britanie după Brexit

Replica API 18 februarie 2017 | 00:00 204

Italia a înființat un grup de lucru pentru a atrage firmele financiare din Londra după Brexit, oferind reduceri de taxe pentru angajații cu înaltă calificare în încercarea de a convinge băncile, firmele de privat equity și companiile de gestionare a activelor să se mute la Milano, transmite Bloomberg.

Premierul Theresa May a declarat luna trecută că Marea Britanie va părăsi piața unică europeană, o mutare care va izola City-ul londonez de mulți dintre clienții săi. Băncile, companiile de asigurări, firmele de gestionare a activelor și investitorii se întreabă cum își vor putea servi în viitor clienții de pe continent.

Ministrul italian de Finanțe, Pier Carlo Padoan, și primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, se întâlnesc joi în capitala financiară a Italiei cu directori ai unor firme de servicii financiare pentru a-i convinge să părăsească Marea Britanie după Brexit.

Guvernul de la Roma va coordona un grup de reprezentanți ai Băncii Centrale a Italiei, ai Autorității de reglementare a piețelor financiare (Consob) și ai orașului Milano pentru a negocia cu firmele și instituțiile care caută alternative în UE.

Padoan a afirmat că Italia a aprobat un pachet de măsuri care include: exceptarea de la plata impozitelor timp de trei ani pentru 90% din remunerația profesorilor și cercetătorilor, precum și exceptarea de la plata impozitelor timp de cinci ani pentru 50% din remunerația directorilor și experților.

"Am eliminat astfel dezavantajele competitive cu alte state europene, Italia devenind una dintre cele mai atractive locații pentru piața forței de muncă. În următoarele luni grupul de lucru se va întâlni cu reprezentanții companiilor, în special cele din industria serviciilor financiare, la Londra și la New York", a afirmat Fabrizio Pagani, șeful echipei ministrului italian de Finanțe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218