REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Iubitorii de animale vor să protesteze în Piața Ovidiu. Iată ce le-a răspuns Primăria Constanța

Iubitorii de animale vor să protesteze în Piața Ovidiu. Iată ce le-a răspuns Primăria Constanța

Replica API 4 octombrie 2015 | 18:53 427

De Ziua Mondială a Animalelor, constănțenii vor să protesteze, însă cei din administrația locală nu le-au dat undă verde. Duminică, 4 octombrie 2015, de Ziua Mondială a Animalelor, Grupul civic "Baricada Verde" intenționa să organizeze o acțiune de protest în Constanța, în Piața Ovidiu, în paralel cu acțiunea similară din București. ”Primăria Capitalei a zis "...bine, mă, poftim!". Primăria Constanța a zis: "NU". (...) Așa că, dragi constănțeni, nu aveți voie să protestați duminică în Piața Ovidiu. Ca să compensăm, eu vă invit la o plimbare relaxantă, duminică, 4 octombrie, ora 17.00, prin Piața Ovidiu din Constanța. Așa... să ne mai cunoaștem, să ne relaxăm, să ne "simtem bine"... ete-așa, de-al dracu', să crape de oftică ăla.... (...) Că tot un fel de Mazăre e...”, a scris Florin Alexiu pe o rețea de socializare.

Primăria Constanța susține că această acțiune nu este compatibilă cu scopul pentru care a fost amenajată Piața Ovidiu.

”Urmare a adresei dumneavoastră, înregistrată sub numărul 136905/29.09.2015, prin care solicitați aprobarea Primăriei Municipiului Constanța pentru desfășurarea unei adunări publice (protest) cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor în orașul Constanța, Piața Ovidiu, în ziua de duminică, 4 octombrie, ora 17.00-20.00. După cum bine se cunoaște, atât din mediatizarea care s-a făcut în mass-media și nu numai, această zonă a fost cuprinsă într-un amplu program de reabilitare și modernizare cu fonduri europene. Acest program a urmărit transformarea Pieței Ovidiu într-o zonă destinată petrecerii timpului liber într-un mod cât mai plăcut, așa cum au marile orașe ale țării. Faptul că dvs. doriți organizarea în această locație a unei adunări publice având ca obiect protestul față de gestionarea câinilor comunitari din municipiul Constanța, această acțiune nu este compatibilă cu scopul pentru care a fost amenajată Piața Ovidiu. Pentru aceste considerente, vă comunicăm că solicitarea dvs. este avizată nefavorabilă. De asemenea, vă așteptăm să reveniți cu o nouă cerere în care să specificați o altă locație și data de desfășurare a adunării publice”, se arată în răspunsul aprobat de viceprimarul cu atribuții de primar Decebal Făgădău.

Senatorul Marian Vasiliev susține pe pagina sa de Facebook că persoanele care nu iubesc animalele, nu iubesc nici oamenii: ”Astăzi este Ziua Internațională a Animalelor... Animale la care nu ne gândim atunci când avem pe masă produse din carne sau lapte... Animale care ne păzesc, uneori cu prețul vieții lor... Animale care ne înfrumusețează și înveselesc viața... Animale pe care nu mai avem timp să le iubim... Ca o simplă observație: Cine nu iubește animalele, nu iubește nici oamenii! O duminică frumoasă”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369