REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Jale pe şoselele Constanţei: 81 de oameni şi-au pierdut viaţa

Jale pe şoselele Constanţei: 81 de oameni şi-au pierdut viaţa

Replica API 10 decembrie 2011 | 00:00 101

Drumuri însângerate, mii de şoferi lăsaţi fără permise

Drumuri însângerate, mii de şoferi lăsaţi fără permise

Statisticile Serviciului Rutier Constanţa indică o impulsionare a activităţii oamenilor legii, care au strâns suficiente permise de la şoferii prinşi încălcând legea. La o lună distanţă de noul an calendaristic, cifrele mai arată că accidentele sunt în continuare în număr foarte mare, comparativ cu 2010. Astfel, de la începutul anului până în prezent, în judeţul Constanţa s-au produs 177 de accidente grave, dintre care 81 s-au soldat cu decese, iar alte 122 s-au soldat cu persoane rănite grav. Tot în aceste accidente grave, 104 persoane au suferit răni uşoare. Însă numărul permiselor reţinute întrece, repetăm, orice imaginaţie.

În intervalul 1 ianuarie - 30 noiembrie a.c. au fost reţinute, în total, 4.395 de permise de conducere, pentru fel de fel de abateri, cum ar fi neacordarea de prioritate sau pătrunderea în intersecţii pe culoarea roşu a semaforului. Totodată, au fost reţinute şi 2.581 de certificate auto. În ceea ce priveşte infracţiunile comise de şoferi, respectiv consumul de alcool, descoperite de poliţiştii de la Rutieră, numărul este ceva mai mic, de 547, restul faptelor de acest gen fiind sesizate de oamenii legii din alte structuri. Referitor la accidentele uşoare produse în întreg judeţul, acestea sunt în număr de 1.073, iar 1.330 de persoane au fost rănite uşor. Cuantumul amenzilor date de poliţiştii de la Rutieră nu a putut fi calculat, pentru moment. Aşadar, de la începutul anului, în total s-au produs 1.250 de accidente, iar 1.637 de persoane au avut de suferit în urma acestora.

Câteva exemple tragice

Un exemplu de accident grav, produs anul acesta, a avut loc pe 30 ianuarie, când 2 oameni au murit, iar alte 6 au fost rănite grav. La acea vreme s-a reţinut că şoferul unei maşini a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, s-a ciocnit de un microbuz de călători, apoi a ricoşat într-o altă maşină care circula şi ea regulamentar pe sensul opus. Şoferul vinovat de producerea accidentului, dar şi pasagerul din dreapta sa au murit. Alte şase persoane, au ajuns la spital, în stare gravă. Alte două persoane au murit şi mai multe au fost rănite chiar la începutul lunii martie, în urma unui accident grav, petrecut pe şoseaua de centură a Constanţei, când, din cauza vitezei, un autobuz plin cu persoane nu a putut să evite coliziunea cu o camionetă. Camioneta s-a răsturnat, autobuzul a intrat pe contrasens şi s-a lovit de o altă autoutilitară. În autobuz erau aproximativ 30 de persoane, care au încercat să iasă pe geamuri în urma accidentului. Cinci persoane au fost transportate de urgenţă la spital. Un alt accident s-a produs pe 17 aprilie, la Gura Dobrogei, când o persoană a murit pe loc, iar alte 4 au fost transportate în comă la spital. Cel mai recent accident soldat cu moartea unui om a fost cel de pe strada Mircea cel Bătrân, de pe 27 noiembrie, când Radu Popescu, un puşti drogat şi băut totodată, s-a urcat la volanul unui BMW şi a omorât un bătrân care se afla în staţia de autobuz. Din categoria accidentelor grave, însă fără persoane decedate, amintim cazul poliţistului de la Rutieră, Cătălin Teodor Pop, accidentat în apropiere de Medgidia, după ce a pornit în urmărirea lui Beniamin Ţânţaş, care circula haotic pe timp de noapte. Agentul de poliţie încă se află în Israel, unde urmează un program de recuperare, după ce a suferit mai multe leziuni la coloană, în urma accidentului.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367