REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Judecătorul Davidencu, din nou în atenţia CSM, pe partea de disciplină

Judecătorul Davidencu, din nou în atenţia CSM, pe partea de disciplină

Replica API 24 mai 2016 | 00:00 226

Atitudine nedemnă şi refuzul nejustificat de a primi documente la dosar

Atitudine nedemnă şi refuzul nejustificat de a primi documente la dosar

Judecătorul Vladimir Răzvan Davidencu a ajuns, iar, în atenţia colegilor de la Consiliul Superior al Magistarturii, Secţia pentru Judecători în materie de disciplină, după ce a încălcat statutul judecătorilor. Magistratul delegat la Hârşova este cercetat disciplinar, întrucât a încălcat articolul 99, din Legea 303/2004, alineatele h), f), k), m).

Concret, e acuzat de refuzul nejustificat de a primi la dosar cererile, concluziile, memoriile sau actele depuse de părţile din proces; exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă; atitudinea nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, avocaţi, experţi, martori sau justiţiabili şi nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Davidencu nu se află pentru prima oară în atenţia Secţiei pentru judecători în materie de disciplină. Pe data de 30 septembrie 2015, magistratul Judecătoriei Constanţa, delegat, la acea perioadă, la Judecătoria Medgidia, s-a ales cu o sancţiune disciplianră. Concret, i-a fost diminuată indemnizaţia de încadrare lunară brută cu 20% pe o perioadă de 3 luni”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din acelaşi act normativ - „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor …“.

Vladimir Răzvan Davidencu a activat în cadrul Judecătoriei Constanţa până la 1 iulie a.c., atunci când preşedintele Curţii de Apel Constanţa a decis să-l delege pe acesta, la cerere, la Judecătoria Medgidia, pentru o perioadă de 6 luni. Davidencu a solicitat să fie mutat la altă instanţă, din cauza „dificultăţilor pe care le întâmpină în exercitarea activităţii la Secţia Civilă a Judecătoriei Constanţa”. În perezent, Davidencu este delegat la Judecătoria Medgidia.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218