REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Jumătate din oraş, fără contract pentru mentenanţa iluminatului public. Cealaltă jumătate – pe mâna firmei Luxten!

Jumătate din oraş, fără contract pentru mentenanţa iluminatului public. Cealaltă jumătate – pe mâna firmei Luxten!

Replica API 28 februarie 2017 | 01:16 698

Constanţa a strălucit de sărbători: ghirlande luminoase – mai cu seamă pe principalele artere ale urbei. A fost chiar risipă, după cum au comentat „cârcotaşii”. Iar reversul medaliei nu a întârziat să apară: imediat după sărbători, mai multe cartiere ale Constanţei s-au confruntat cu absenţa iluminatului public, de parcă administraţia locală ar fi încercat să facă economie, pentru a acoperi „gaura” din buget făcută anterior. Contactaţi de „Replica”, reprezentanţii Primăriei Constanţa au dat vina pe furnizorul de energie – Enel. Numai că societatea cu pricina a dat asigurări că nu a avut nici o avarie. În plus, informaţia privind încetarea contractului cu firma de mentenanţă pe partea de iluminat public nu era un secret! Întreaga situaţie a fost, aşadar, cauzată de lipsa unui contract cu o firmă de mentenanţă. Licitaţia pentru acest serviciu nu este nici în momentul de faţă finalizat.

Conform reprezentanţilor Primăriei Constanţa, municipiul a fost împărţit în două, LOTUL I fiind acum atribuit firmei Luxten. Potrivit Registrului Comerţului, acţionarii Luxten Lighting Company SA sunt Olimpia Moica, Ionel Pepenică şi Claudiu Nicolae Rădulescu . Persoane împuternicite sunt Dumitru Sorescu, membru în directorat, Olimpia Moica, membru în consiliul de supraveghere şi vicepreşedinte, Claudiu Nicolae Rădulescu, membru în consiliul de supraveghere şi preşedinte al consiliului de supraveghere, Maria Monica Bucur, membru în directorat şi preşedinte al directoratului, Silvian Şerbănescu, vicepreşedinte al directoratului, şi Andrei Vlad Rădulescu, membru în consiliul de supraveghere. Obiectul de activitate al firmei vizează „lucrări de instalaţii electrice”. În 2015, Luxten a avut cifra de afaceri de 164.218.007 lei şi un profit net de 13.883.861 lei, cu 485 de angajaţi, dar şi datorii de 107.901.156. La Constanţa, Luxten se va ocupa de mentenanţa LOTULUI I, acest lucru însemnând următoarele cartiere: Palazu Mare, Mamaia, Tomis N, Tăbăcărie, Tomis 3, 2 şi 1, Zona centrală şi Peninsula.

LOTUL II nu a fost încă atribuit, licitaţia fiind încă în curs de desfăşurare, după cum a precizat Ionela Hlaciug, reprezentant al Primăriei Constanţa. Cu alte cuvinte, jumătate din municipiu nu are firmă care să se ocupe de mentenanţa iluminatului public. LOTUL II cuprinde: Anadalchioi, Coiciu, Inel, I.C. Brătianu, Palas, CFR, Medeea, CET, Abator, Viile Noi, Km 4, Km 4-5, Km 5 şi Faleză Sud.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ilumint public din Mamaia este lux in oras este praf mergeti domnu
0
0
Niste unii sunt f buni manageri cand li se dau contracte pe banda. As fi curios sa vad evolutia Luxten dc nu ar mai primi pomeni de la stat.
0
0
Prea vreti de toate! Faceti economie la lumina ca sa aveti bani de macelarit ciinii. Nu ziceti voi ca sunt prea multi ciini pe strazi? Si lumina si fara caini nu se poate. hai ciocu mic!
1
0
luat la Ovidius... sa te duci in Spania, ca Germania e peste nivelul tau, dottore.
0
2
cifre de afaceri uriase, dat toata cifra din contracte cu statul....ce inseamna asta daca nu sifonare de bani publici prin firme de casa ???? Cand pplm se va face curatenie cu firmele astea capusa ??? cand vor raspunde primarii cu libertatea si averea personala ptr rahaturile pe care le fac ?
4
0
in Germania sigur nu o sa cersesti daca iti place sa muncesti! doctore
1
3
si cine plateste,,la-sa becuri mai putine,,
2
0
LUXTEN ESTE FIRMA FOSTULUI PRIMAR,MASCARICIUL MAZARE.CELE TREI PERSOANE MENTIONATE IN ARTICOL SUNT OAMENII LUI PASTAIE,LA INAINTARE.
7
0
nici in Piata Ovidiu nu merg mai mult de jumatate din becuri, cum isi face treaba firma Luxten?????? Oricum Piata nu este luminata normal cand functioneaza toate becurile dar acum.......... halal primar
5
0
Si Farcas ce treaba avea cu iluminatul oare???Subcontracta?
5
0
Saracie asta scrie pe constanta! SARACIE ! Cei cu doctorate pregatiti-va sa plecam la cersit in Germania ca asta e viitorul nostru. Saracie si mizerie ,obisnuiti-va cu ideea.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614