REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Jumătate dintre directorii financiari din România estimează o creștere economică de peste 2,6%, pentru acest an

Jumătate dintre directorii financiari din România estimează o creștere economică de peste 2,6%, pentru acest an

Replica API 21 martie 2017 | 00:00 281

Jumătate dintre directorii financiari din România estimează o creștere a PIB de peste 2,6% în acest an și sunt preocupați de lipsa personalului calificat și presiunea pieței asupra scăderii prețurilor pentru bunuri sau servicii, reiese din cea de-a opta ediție a CFO Survey realizat de Deloitte România.

"Cu cea mai mare rată de creștere din Europa în 2016, România vine după o perioadă de stabilitate și prosperitate care, anul trecut, a atins vârful. Cu toate acestea, operăm într-un climat dificil, cu mulți factori de risc, care pot să încetinească economia României", a declarat Ahmed Hassan, country managing partner Deloitte România.

Conform sursei citate, evenimente externe, precum Brexit, au generat sentimente contradictorii, astfel că jumătate dintre directorii financiari români intervievați în cadrul CFO Survey anticipează efecte negative asupra afacerilor pe care le conduc, iar 39% ca având un impact pozitiv, în special datorită creșterii ratei retenției pe piața locală.

63% dintre directorii financiari consideră că actualul climat de business are un grad firesc de incertitudine.

"Directorii financiari locali sunt mai degrabă interesați de menținerea performanțelor operaționale actuale decât dispuși să își asume activități riscante, tendință care ne așteptăm să continue", a mai spus Hassan.

Principalele arii care îi preocupă pe directorii financiari din România sunt lipsa personalului calificat și presiunea pieței asupra scăderii prețurilor pentru bunuri sau servicii.

"Potrivit studiului, directorii financiari români sunt mai precauți și reticenți în asumarea riscurilor, întrucât 70% dintre ei consideră că nu este momentul să-și încarce bilanțurile contabile cu riscuri suplimentare. De asemenea, 74% dintre directorii financiari consideră controlul asupra costurilor drept o prioritate pentru business, iar 42,2% cred că scăderea cheltuielilor directe și indirecte este importantă", menționează sursa citată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614