REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

„Jungla urbană” şi demisia lui Făgădău. Cum ar putea rămâne Constanţa fără primar de 1 iunie

„Jungla urbană” şi demisia lui Făgădău. Cum ar putea rămâne Constanţa fără primar de 1 iunie

Replica API 16 martie 2016 | 23:37 524

Promisiuni pentru schimbarea la faţă a oraşului

Promisiuni pentru schimbarea la faţă a oraşului

Decebal Făgădău

Decebal Făgădău îşi va demisia din funcţia de primar al Constanţei, dacă până la 1 iunie nu vor fi terminate lucrările de reabilitare a Bulevardului Tomis, pe porţiunea dintre Capitol şi Lupoaică. Promisiunea a fost făcută după şedinţa extraordinară a Consiliui Local de ieri, într-o conferinţă de presă în care candidatul PSD pentru Primăria Constanţa a şarjat cu proiecte urbanistice spectaculoase. În afară de ipotetica demisie cu doar câteva zile înainte de alegeri, Făgădău a vorbit şi despre viitoarea „junglă urbană” din centrul Constanţei.

Reabilitarea Bulevardului Tomis reprezintă un obiectiv imediat şi prioritar al primarului interimar Decebal Făgădău, un proiect pilot, „care va reprezenta un mod de referinţă pentru cum trebuie să arate bulevardele noastre”, a declarat edilul. Reabilitarea va consta în realizarea canalizării, refacerea trotuarelor şi a locurilor de parcare, pistă de biciclete, precum şi îngroparea tuturor firelor, pe secţiunea de bulevard dintre Capitol şi statuia Lupoaicei, toate urmând a se realiza între 15 martie şi 1 iunie.

„Constănţenii vor vedea două bulevarde Tomis: uitându-se spre zona Dacia, vor vedea vechiul Tomis, iar uitându-se spre Cazino, spre mare, vor vedea noul Bulevard Tomis sau nişte demisii. Ale colegilor mei, inclusiv a mea”, a declarat Făgădău. În paralel, vor fi deschise şantiere şi în Faleză Nord şi pe strada Iuliu Maniu, zone predate către Confort Urban pentru lucrări de igienizare, dar şi pentru refacerea treptelor de acces înspre plajă. „Acolo nu s-a făcut nimic de multă vreme, lucrurile intraseră în uitare şi se degradau pe zi ce trece”, a spus primarul interimar.

Făgădău a anunţat şi un proiect absolut spectaculos, care ar putea modifica radical imaginea din centrul Constanţei, în discuţiile despre cum arată zona Ştefan cel Mare. „Dacă reparăm acum doi stâlpi şi o bancă, cinci ani nu mai avem voie să accesăm fonduri europene pentru acelaşi tip de lucrări, de reabilitare. Îmi asum acest deficit de imagine, pentru a putea accesa în curând fonduri de 30 de milioane de euro pentru această zonă. Este un proiect fără precedent în România. Pe Ştefan cel Mare va fi o junglă urbană, strada nici nu va mai putea fi văzută din satelit”, a mai promis Decebal Făgădău.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218