REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

La Băneasa, politica e în zona crepusculară: PNL se roagă de PSD să îi repună în funcţii pe directorii de şcoli

La Băneasa, politica e în zona crepusculară: PNL se roagă de PSD să îi repună în funcţii pe directorii de şcoli

Replica API 22 august 2014 | 00:00 105

Veselie la şpriţuri şi politică amestecată. Unde mai este competenţa?

Veselie la şpriţuri şi politică amestecată. Unde mai este competenţa?

Pentru unii, s-ar părea cu USL funcţionează în continuare la Băneasa. Pentru alţii, ar putea fi scenariul care declanşează infarctul. PNL negociază intens, cu sârg, devotament şi într-o stare de veselie continuă cu PSD, dat fiind faptul că directorul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Răducu Popescu, a fost surprins la Băneasa într-o ipostază prietenoasă cu primarul liberal, Ion Marin.

Mai mulţi consilieri PSD şi UNPR, de la Băneasa, reclamă faptul că edilul "s-a lăudat apropiaţilor, aseară (miercuri - n.r.)", că va primi vizita domnului Popescu. Aceştia susţin că scopul vizitei a fost de a-i repune în funcţii pe directorii demişi ai liceului teoretic Băneasa (PDL) şi şcolii Făurei (PNL). "După cum declara domnul primar acest lucru este mai mult decât realizabil, deoarece domnul inspector i-ar fi dator", susţine consilierul "progresist", Eleonor Blăgan, care i-a surprins "în fapt" pe cei doi protagonişti. "Domnul Miu (Petrică Miu, inspectorul de evaluare a directorilor de la Băneasa - n.r.), de la PSD, a schimbat directorii de la Băneasa şi de la Făurei, care erau PDL şi PNL sau PNL, acum, mai nou. Domnul primar (Ion Marin - n.r.), l-a invitat pe domnul Răducu Popescu să facă blatul să îşi pună oamenii înapoi. S-a şi lăudat ieri! Ne aşteptam să ajungă la primărie (Popescu - n.r.), dar s-au dus la popas, la Negureni, în pădure", a declarat Blăgan, pentru Replica.

Blăgan, acuzaţii grave la adresa inspectorului general şcolar

Parteneriatul politic nu este tocmai punctul forte, în Constanţa. Se vede asta de mai mult, în special la Băneasa, unde anumiţi "aleşi" ai UNPR votează "cot la cot" cu PDL şi PNL sau anumiţi reprezentanţi PNL pur şi simplu nu pot renunţa la prietenia cu PSD. "Să se potolească şi domnul Popescu, am înţeles că, dintre toţi oamenii după funcţii din Constanţa, el e cel mai mare şpăgar, da, da, da, am înţeles că e cel mai mare şpăgar, nu iartă nimic. (...) Noi ne-am activat cu totul, zic "băi, ăsta (primarul - n.r.), a avut dreptate când se lăuda ieri", că face blatul să îşi pună directorii înapoi, pe lichelele alea două. Foarte interesantă, dom'le, politica la noi, se întâlneşte inspectorul şcolar general PSD-ist cu primar PNL-ist şi rezolvă problema PNL! E ceva de...", a adăugat Blăgan, care susţine şi faptul că depolitizarea rămâne la stadiul de vis frumos în zonă, întrucât noii numiţi în funcţii ar putea fi înlocuiţi. "Da, sunt afişaţi la inspectorat. Fără afinităţi politice! Efectiv, s-au pus doi directori apolitici, să nu mai fie probleme şi, efectiv, au tăbărât turbaţii ăştia, că nu ştiu ce e în capul lor. Deci, blaturi după blaturi, în fiecare zi ei fac blaturi, la şpriţuri. Primarul ăsta al nostru numai la asta se pricepe", a concluzionat Blăgan, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367