REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

La Carrefour, dai 247 de lei pe 5 cepe, dacă nu caşti ochii la bonul de casă

La Carrefour, dai 247 de lei pe 5 cepe, dacă nu caşti ochii la bonul de casă

Replica API 19 martie 2013 | 00:00 89

Încurcături la hypemarket, reclamate la OPC

Încurcături la hypemarket, reclamate la OPC

Cinci cepe au ajuns să coste nu mai puţin de 247 de lei, la Carrefour. Acest preţ era să-l plătească un client, dacă nu îşi dădea seama că bonul fiscal a cam sărit... calul. În viteză, omul a băgat în coş tot ce a avut nevoie, fără a mai sta să ia la puricat orice produs şi preţul de pe el, iar când a ajuns la casa de marcat a constatat că cele cinci cepe s-au transformat, conform etichetei, în 22 de kilograme de ardei gras de import care depăşeau 200 de lei. În urma incidentului, clientul a depus o sesizare şi la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

Nesiguranţa consumatorilor devine tot mai mare, pe zi ce trece. Un astfel de caz s-a întâmplat şi pe data de 15 martie când un constănţean, I.R. a mers la hypemarketul Carrefour pentru a-şi face cumpărăturile şi s-a hotărât să adauge pe listă şi nişte ceapă. Zis şi făcut, a ales câteva bucăţi şi le-a dat lucrătorului comercial de la respectivul raion pentru a le cântări, după care le-a băgat în coş, fără a se uita la eticheta aplicată pe pungă. Ajungând la casă, surpriza avea să fie una de proporţii: bonul fiscal indica o valoare mult prea mare faţă de ceea ce se aştepta. Neînţelegând ce se întâmplă, clientul a cerut să se uite pe bon, unde a văzut neregula. Pe bon, ceapa nu era de găsit, însă apăreau vreo 22 de kilograme de ardei, care costau nu mai puţin 247,50 lei. Pentru a se lămuri, s-a uitat şi pe punga cu ceapă, eticheta indicând că era vorba de 22 de kilograme de ardei. "La casa de marcat am constatat cu stupoare că o pungă cu 5 cepe uscate a costat 247,50 lei!!! Bineînţeles că nu am plătit-o, dar vrând să stau de vorbă cu managerul, să-mi explice cum e posibil aşa ceva, mi s-a spus că acesta este la masă şi nu poate fi deranjat! Pe eticheta de la pungă scria ardei gras import şi cantitatea de 22,5 kilograme. Până la urmă a venit şeful raionului respectiv, care încerca să dea vina pe doamna care a cântărit ceapa. Dar nu e vina angajatei de la cântărire, care putea doar să tasteze greşit codul produsului, ci e şi sistemul de cântărire defect! Dacă ar fi fost 24,75 şi nu 247,50 nici nu cred că aş fi observat! Aşa este păcălită multă lume probabil, dacă nu-şi verifică atent bonul de casă şi produsele!", a declarat cumpărătorul. În plus, acesta a depus o sesizare şi la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. "Este vorba despre o greşeală, cu siguranţă. Se va cerceta pentru a se constata despre ce este vorba. Dacă este o greşeală unică, se discută cu clientul, se dau banii înapoi, depinde ce pretenţii are acesta. Dacă este vorba despre o recidivă, atunci se aplică sancţiuni de la 2.000 şi 200.000 de lei", a declarat, pentru "Replica", Dionisie Culeţu, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218