REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

La Mangalia, s-a redus preţul gigacaloriei

La Mangalia, s-a redus preţul gigacaloriei

Replica API 1 noiembrie 2014 | 02:04 196

Primarul, la discuţii cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari

Primarul, la discuţii cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari

Preţul gigacaloriei pentru populaţie se reduce, începând cu 1 noiembrie, de la 240 la 200 de lei, pentru toţi locuitorii Mangaliei racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, conform unei Hotărâri a Consiliului Local. Anunţul a fost făcut de primarul Radu Cristian, vineri, în cadrul unei şedinţe cu preşedinţii unor asociaţii de proprietari. „Acum se vede efectul investiţiilor din ultimii doi ani şi racordării centralelor termice la reţeaua de gaze naturale. Din 2012 până acum, aceasta este a treia reducere a preţului gigacaloriei, care a ajuns aproape jumătate faţă de valoarea de acum doi ani”, a declarat edilul. El a mai spus că modernizarea sistemului centralizat de termoficare va continua, iar municipalitatea va căuta noi soluţii de reducere a costurilor cu încălzirea pentru populaţie. La întrunirea de vineri, primarul a discutat cu preşedinţii asociaţiilor la care nu a început încă furnizarea agentului termic, din cauza datoriilor la căldură. În cadrul reuniunii, au fost analizate modalităţile de recuperare a debitelor de la restanţieri, astfel încât toate blocurile racordate la sistemul centralizat să poată primi căldură. În Mangalia, sunt aproximativ 250 de blocuri racordate la sistemul centralizat dintre care, în prezent, 45 de blocuri nu primesc agent termic din cauza restanţelor, cuantumul acestora ridicându-se la peste 300.000 lei.

Primarul Radu Cristian a declarat că în urma discuțiilor cu reprezentanții CL, s-a decis să se furnizeze căldură la toate blocurile din oraș, inclusiv la cele cu restanțe, cu anumite condiții. “Am luat această decizie pentru că nu este normal să sufere toți locatarii din cauza unui rău-platnic. Am convenit cu președinții de asociații ca în termen de o săptămână să demareze toate procedurile legale în instanță pentru recuperarea debitelor de la restanțieri. La blocurile la care nu se vor face aceste acțiuni, se va deplasa o comisie a Primăriei și societății Goldterm pentru identificarea soluțiilor legale”, a explicat edilul. Totodată, la cererea președinților de asociații, s-a convenit să se acorde asistență juridică pentru acțiunile în instanță.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614