REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Legea conversiei creditelor în franci este neconstituţională

Legea conversiei creditelor în franci este neconstituţională

Replica API 8 februarie 2017 | 07:46 296

Curtea Constituțională Română a declarat neconstituțională legea de conversie a creditelor în franci elvețieni. Președintele CCR, Valer Dorneanu, a făcut anunțul. „Curtea a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a stabilit că legea este neconstituţională cel puţin din două mari motive. Primul este încălcarea gravă a principiului bicameralismului, în sensul că de la propunerea legislativă care a început la Senat şi până la actul adoptat de Camera decizională există o diferenţă substanţială. Senatul a adoptat legea în formula pe care au redactat-o iniţiatorii, iar la Camera Deputaţilor au fost modifcate practic aproape toate articolele”, a spus Dorneanu. Pe 9 februarie, Gheorghe Piperea va fi la Luxembourg pentru a apăra cauza problemei cu francii elvețieni, pe speța Andriciuc. Instanțele din țară, de asemenea, pot să se pronunțe în continuare în favoarea consumatorilor cu credite în CHF. Oamenii sunt indignați, majoritatea cu credite ajungând la darea în plată. „Asta e. Nu mai avem nicio speranțăde bine. Cu ce am greșit în fața Divinității atâtea familii de ne refuză dreptatea?”, se întreabă o femeie. O altă persoană consideră că nu se mai poate face conversia la leu la cursul prezent. „Speranța moare ultima. Dar pare să fie totul pierdut. Conversia la RON la data actuală este o prostie și o capcană care ar trebui explicată debitorilor pe larg. Singura soluție rămâne dovedirea imprevizibilității, dar asta înseamnă procese care pot dura și 2 ani cu cheltuielile aferente”, a precizat o altă persoană.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu nu am credite la banci ma , castig destul de bine si nu am fost mevoi sa apelez la banca dar sunt o gramada de oameni vecini, amici, colegi care se plang si nu stau in case de lux si nici nu se plimba cu bizoame de masini sunt oameni normali xare au imprumitat pentru studiile copiilor sau infizie de capital pt mici afaceri dar tu asta de mai jos cu ce platesti tu ceva daca oamenii astia inapoiau sumele la cursul de la care le au luat si nu la triplul cursului ? mi se pare absurd cand nu ai niste argumente sa tastezi 3 randuri marsave si sa te simti multumit de sime crezand ca ai impresionat
1
1
Si ce-ai vrea sa facem,sa platim noi din banii nostrii,ca sa stati voi in case de fite prin Tomis Plus?Luati-va fapta!
2
1
bai javre invidioase nu a pus nimeni pe nimeni sa contracteze credite in franci dar s-a favut lobby masiv pentru creditele in franci elvetieni , omul se ducea la banca in speranta unui credit si la banca ii se recomanda francul altfel nu prea se dadeau creditele , tin minte ca iesise Isarescu marele bancher iubitor de neam sa ne zica ca francul elvetian e o moneda stabila sa avem in incredere bla bla asta a fost o combinatie la nivel european , am colegi de nava croati si mi au povestit ca si in croatia la fel ia indemnat sa ia franci si s a triplat cursul magarie tipic jidaneasca, trezireaaa
2
0
mergeti la Ciordos si Iohannis va da bani pentru franci.
4
2
GATA!Treceti la plata!Nu v-a mai cacati pe voi,asteptati sa va platim noi dferenta din buget?Sau vreo acciza pe carburant,sa v-a acopere diferenta ?Dati in plata!
9
1
da ia spuneti mi daca scadea francu si fraierii aveau de dat mai putinin lei mai urlau?sau se duceau la banca sa dea banii inapoi?au riscat cuu gandul ca sunt smecheri.de ce nu fac scandal si aia cu credite in dolari ca si dolaru a crescut???
7
0
nu mai scrie articole de asemenea calibru stimata Cornelia Corbu. induci cititorii in eroare. conversia nu este in franci elevetieni ci invers
2
1
gheorghe esti prost tare, pai cine a cerut franci si nu a primit? banca a dat in moneda noastra ca daca te duci la piata cu franci,tanti leana nu iti primeste franci! daca vroiau franci franci luau,si ii schimbau ei! eu am rata in lei rata fixa cine v a pus sa faceti in moneda straina? suportati acum! daca luai franci si ii tineai si plateai rata si acum se dubla suma cum era? deci?
3
2
Nu se poate castiga nici un proces impotriva evreilor elvetieni si impotriva tortionarului tradator isarescu.CCR nu tine cont de faptul ca nici un vanzator nu a primit de la cumparator,de la banca , franci elvetieni ,ei au primit lei,dar banca i-a tinut datori in franci elvetieni.
7
2
a fost atacata la curtea constitutionala de guvernul ciolos ala dupa care plang fraierii in piata victoriei!!!
8
5
DAR ESTE CONSTITUTIONAL SA FII PLATIT DIN BANII NOSTRI SI SA FACETI JOCUL BANCHERILOR???IN ALTE STATE A FOST CONSTITUTIONAL???TRADATORI!!
8
2
Desteptilor, primeati salariul in franci elvetieni? Dracul v-a pus sa luati astfel de credite fara sa ganditi!
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614