REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Legea salarizării unitare din sectorul public rămâne unitară doar în titlu

Legea salarizării unitare din sectorul public rămâne unitară doar în titlu

Replica API 25 mai 2017 | 00:00 516

Dumitru Costin (BNS):

Dumitru Costin (BNS):

Dumitru Costin

Liderul Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat miercuri, la Galați, că Legea salarizării unitare din sectorul bugetar rămâne unitară doar în titlu, în condițiile în care a creat nemulțumiri majore în aproape toate domeniile de activitate.

"Nemulțumiri sunt aproape în toate domeniile. Ca o observație de fond, pe care am transmis-o de la bun început tuturor grupurilor parlamentare și tuturor liderilor politici cu care am avut discuții, din păcate această lege rămâne unitară doar în titlu. Toate echilibrele, toate evaluările, toate legăturile intersectoriale, care au fost create în urmă cu aproape zece ani, atunci când sub evaluarea unui corp de experți ai Băncii Mondiale toate structurile profesionale și sindicale din zona bugetară au lucrat temeinic la elaborarea unei grile de salarizare unitare, care să facă legătura și să dateze corect salariații din diverse domenii de activitate bugetară, nasc semne de întrebare cu privire la calitatea acestui act normativ", a spus Costin.

Liderul sindical a precizat că sunt nemulțumiri majore în legătură cu legea salarizării unitare în cultură — la nivelul bibliotecilor, teatrelor (mai puțin actorii), a teatrelor de operă, operetă și balet, dar și în justiție — mai ales la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor și a consilierilor de probațiune, unde doar aproximativ 400 de persoane monitorizează nu mai puțin de 70.000 de foști deținuți.

Potrivit acestuia, nemulțumiri majore mai sunt și în agricultură, la personalul care se ocupă de certificarea semințelor, dar mai ales în administrația locală.

Dumitru Costin a mai spus că un mare semn de întrebare se ridică și asupra sustenabilității legii salarizării.

"Un mare semn de întrebare este legat de sustenabilitatea acestui proiect de lege. În ce măsură România are resursele financiare necesare pentru ca în anii care urmează să producă creșterile salariale respective. Acest proiect de lege nu oferă certitudini decât pentru anumite categorii socio-profesionale, care vor beneficia de diverse tipuri de creșteri salariale în a doua jumătate a acestui an și a acelor categorii socio-profesionale, în special în sănătatea publică, care vor beneficia de noi creșteri salariale la 1 ianuarie 2018. După aceea, pentru restul salariaților din sectorul public din România nu există decât foarte multe semne de întrebare. Nu știm în ce măsură, în funcție de evoluția economiei, de evoluția bugetului de stat, România își va putea permite în anii care urmează să ofere, să plătească aceste creșteri salariale", a afirmat Costin.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acest individ este un corupt. sa se verifice banii din fonduri europoene
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614