REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Liberalii constănţeni nu pleacă singuri de pe funcţii, aşteaptă să fie daţi afară de PSD

Liberalii constănţeni nu pleacă singuri de pe funcţii, aşteaptă să fie daţi afară de PSD

Replica API 3 martie 2014 | 00:00 305

Mazăre, despre colaborarea cu PNL pe plan local: "Nu am nimic cu ei şi nici nu sunt un certăreţ"

Mazăre, despre colaborarea cu PNL pe plan local: "Nu am nimic cu ei şi nici nu sunt un certăreţ"

Directorii instituţiilor deconcentrate care au avansat pe posturi sau au fost menţinuţi cu sprijinul PNL nu îşi vor da demisia. Tonul declaraţiilor care susţin această informaţie a fost dat de şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Dragoş Poteleanu, care a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că el nu face politică în instituţie, iar apoi a venit rândul directorului Autorităţii Navale Române, Andrei Mihai, să precizeze că: "Demisia de ce să mi-o dau? Eu ştiu că îţi dai demisia de onoare când ţi-o cere cineva şi ai făcut o faptă rea. Dar, în cazul meu, nu am făcut nimic. Eu mi-am făcut meseria, la nivel de specialist, la ANR funcţiile politice sunt lăsate la o parte. Nu se apreciază oamenii după apartenenţa politică, ci după gradul de profesionalism". Iar lista liberalilor care şi-ar putea pierde fotoliile de directori continuă cu: Paul Ilicenco (DMHI), Ovidiu Cupşa (CERONAV), Carmen Răducu (AJOFM) etc.

În cursul zilei de vineri, liberalii constănţeni s-au reunit în şedinţa Biroul Politic Teritorial. În afară de conducerea judeţeană, au participat primari PNL, dar şi fostul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu. Au fost prezentate motivele ieşirii de la guvernare, dar şi efectele acestei decizii radicale. Un efect ar fi posibile dezertări, însă unul din edilii prezenţi la şedinţă a dat asigurări că: "Nu se pleacă din PNL Constanţa către PSD. Şi nici nu îl urmează nimeni pe Călin Popescu Tăriceanu. Cei care l-au sprijinit de-a lungul timpului s-au declarat dezamăgiţi de decizia lui de a pleca din partid, pentru a face o nouă formaţiune politică", a precizat, pentru "Replica" de Constanţa, un primar constănţean. Mai departe, ieşirea PNL de la guvernare ar urma să se "soldeze" cu pierderea instituţiilor deconcentrate. Însă, directorii susţinuţi de PNL nu intenţionează să demisioneze "din solidaritate", ci aşteaptă decizia fostului aliat PSD. În unele cazuri, şefii de instituţii ar putea scăpa "nevătămaţi". Oficial, liderii PSD Constanţa au precizat, pentru "Replica", faptul că nu intenţionează să dea pe nimeni afară, însă, neoficial, declaraţia a sunat tranşant: "Pleacă toţi după ce trece noul guvern de votul Parlamentului".

Mazăre versus liberali

Revenind la şedinţa de vineri, la care a participat şi fostul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, facem precizarea că aceasta a luat o pauză în timpul întâlnirii cu colegii constănţeni, pentru a acorda un interviu cotidianului "Replica". În cadrul acestui interviu, Mănescu a declarat, referindu-se la situaţia Portului Constanţa şi dorinţa municipalităţii de a avea şi mai multe acţiuni: "Am mai avut discuţii pe tema aceasta, şi cu premierul, şi cu domnul Radu Mazăre. A fost la mine, la Ministerul Transporturilor, tocmai pentru a discuta subiectul. Am înţeles de la domnul Mazăre că pentru dumnealui este foarte important, pentru că este o promisiune de campanie pe care el a făcut-o, dar, chiar şi aşa, argumentele mele au rămas aceleaşi. Pentru că nu putem să ignorăm, indiferent de promisiunile de campanie ale oricui, importanţa strategică, de securitate naţională pe care o are Portul Constanţa. Portul Constanţa nu înseamnă doar importanţa unui obiectiv care aparţine municipalităţii. Este un obiectiv prin intermediul căruia noi, România, ne-am asumat nişte obligaţii de securitate faţă de partenerii din Uniunea Europeană şi NATO. Deci nu este vorba despre obligaţii pe care şi le-a asumat municipalitatea Constanţa, ci Guvernul României. Şi atunci, trebuie să tratăm Portul Constanţa nu doar ca un obiectiv local, care aduce ceva bani la buget sau prin care putem să derulăm activităţi comerciale, ca un obiectiv naţional, strategic, care implică foarte multe aspecte, nu doar cele comerciale, ci şi cele de securitate, militare, securitate energetică (...)", a explicat, în exclusivitate pentru "Replica", Ramona Mănescu. Opinia liberalei nu este, evident, în asentiment cu dorinţele primarului Radu Mazăre, care, prezent sâmbătă la Cluburile Pensionarilor pentru a dărui doamnelor flori şi mărţişoare a comentat ruperea USL, dar şi situaţia Portului Constanţa: "Pentru Constanţa cred că e bine. M-ai întrebat mai devreme cu portul, că se opunea ministra şi eu ce ţi-am răspuns? Despre morţi numai de bine. Pentru că se opunea cu portul şi eu tot vreau acţiunile de la port ca să iau bani şi să mai scad factura la întreţinere". În acelaşi context Mazăre a mai spus: "Acum vin alegerile, lucrurile se rezolvă de la sine. Îmi plac oamenii care se ţin de cuvânt". Referitor la colaborarea cu PNL pe plan local, edilul Constanţei a mai declarat că nu doreşte să se certe cu nimeni. "Nu am nimic cu liberalii de aici şi nici nu sunt un certăreţ. Eu vreau ca lucrurile să meargă bine şi ce motiv am să-mi scot ochii cu ei. Dacă ei nu vor dori să colaborăm, nu mai colaborăm, eu nu vreau să mă cert", a spus Radu Mazăre.

Rocsana CRISTEA, Cristea MARIN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218