REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Liliana Mincă, exclusă din PP-DD. „Nu vreau să fiu groparul partidului. Să vină Diaconescu să-l salveze!”

Liliana Mincă, exclusă din PP-DD. „Nu vreau să fiu groparul partidului. Să vină Diaconescu să-l salveze!”

Replica API 24 noiembrie 2014 | 00:20 140

Pulverizarea continuă

Pulverizarea continuă

Liliana Mincă

Deputatul Liliana Mincă a anunţat că a fost exclusă din Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD). Excluderea a avut loc la scurt timp după ce Mincă, parlamentar ales în Colegiul 3 Săveni - judeţul Botoşani, a acuzat conducerea partidului că este ilegitimă şi că „a înşelat aşteptările electoratului”.

Mincă a cerut vineri preşedintelui PP-DD, Simona Man, demararea procedurilor pentru organizarea congresului partidului în cadrul căruia să fie aleasă o nouă conducere, fapt ce a dus automat la excluderea sa. Cei 14 parlamentari ai PP-DD, de altfel ultimii „mohicani”, fac front comun împotriva actualei conduceri a partidului şi, potrivit Lilianei Mincă, se renunţă „la orice colaborare cu conducerea partidului”. „Am îndrăznit să cer explicaţii cu privire la un comportament nepotrivit din partea conducerii. Acest partid nu funcţionează în condiţiile de legalitate, ceea ce afectează, în primul rând, imaginea membrilor săi, a aleşilor acestui partid şi, de ce nu, chiar a ţării, pentru că suntem partid parlamentar. Or, ei trebuia să respecte legea partidelor politice. Pe de altă parte, nemulţumirile mele au venit şi din faptul că un partid care a înregistrat 10% la alegerile locale, 15% la alegerile parlamentare, a scăzut dramatic şi a ajuns la 4%, ceea ce mi-a confirmat convingerea că parcursul său este unul deviant de la ceea ce ar trebui să însemne un veritabil partid politic. De asemenea, m-a nemulţumit politica netransparentă, dusă de aşa-zisele organe de conducere, de lipsa unei viziuni, de migraţiile aleşilor locali şi ale parlamentarilor”, a spus Mincă, pentru „Replica”.

Deputatul susţine sus şi tare „îndreptarea erorilor” şi că nu intenţionează să adopte „politica struţului”, în contextul bănuielilor că partidul ar putea funcţiona în mod nestatutar. „Întreg grupul parlamentar, că atâţia am mai rămas la PP-DD, cei 13 parlamentari, însă ni s-a mai alăturat unul din colegii independenţi, care plecaseră din cauza conducerii, s-a întors în grup avocatul Daniel Fenechiu şi deputatul Viorel Blăjuţ, de la Iaşi. (...) Eu nu doresc dizolvarea acestui partid, dar nici nu pot accepta pasiv că acest partid să funcţioneze în condiţii de nelegalitate, fiind ameninţat statutul fiecăruia dintre noi. Nu pot adopta politica struţului şi sper că anumite lucruri nu vor fi lăsate aşa şi că vor fi cunoscute de către toţi membrii de partid, pentru că oamenii nu ştiu. Eu fiind pusă în faţa faptului împlinit, fiind exclusă, am constatat nişte ilegalităţi. Important este să ştiu pentru mine care este adevărata situaţie, de fapt, pentru că numai aşa putem lua măsurile de îndreptare a erorilor. Nu vreau să fiu groparul acestui partid, dar nu accept nici umilinţa mea şi a alegătorilor mei şi a colegilor mei. Cred că este mai bine să tăiem răul de la rădăcină şi să mergem mai departe. Demersul meu este al unui om modest, care vrea să ştie adevărul, care nu vrea să plece din partid, pentru că ar fi mult mai uşor să plec şi să-i las să funcţioneze în ilegalitate, să cheltuiască banii aceia de la stat, pentru că este vorba de o subvenţie pe care PP-DD o primeşte lunar, în jur 79.000 de lei. Nu putem să lăsăm o conducere legală. Nu putem îngropa nelegalităţile prin excluderea celor care nu acceptă să fie minţiţi sau manipulaţi. Eu una nu accept minciuna şi manipularea, ceea ce s-a întâmplat în partidul acesta”, a mai spus Mincă, pentru „Replica”.

De asemenea, deputatul speră la o poziţie tranşantă din partea lui Dan Diaconescu, recent inclus în biroul naţional de conducere. „Noi am convocat aşa-zisa conducere la grupul parlamentar, miercuri (19 noiembrie – n.r.). Au spus că vor veni, n-au venit. Noi nu avem nimic cu Dan Diaconescu. Vorbim despre cei care ne-au condus până acum. De curând l-au băgat în biroul acela naţional de coordonare pe Dan Diaconescu. Diaconescu nu este nici membru fondator, nici preşedintele partidului, deci nu avem absolut nimic cu el. El trebuie să vină şi să salveze ce mai este de salvat. Dacă vrea. Dacă vrea doar să fie un business, nu pot să îl conving, n-am cum să mă pun între grupul parlamentar şi această conducere”, a concluzionat Mincă.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108