REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Localitatea Grădina va avea un Centru de prevenire a abandonului şi a separării copilului de familia sa

Localitatea Grădina va avea un Centru de prevenire a abandonului şi a separării copilului de familia sa

Replica API 18 decembrie 2014 | 00:00 1213

Proiect important pentru localitatea Grădina! După patru ani de zile de muncă, zeci de acte şi documente întocmite, în sfârşit administraţia locală se poate lăuda cu lansarea unui proiect extrem de important. Este vorba despre construirea unui centru de prevenire a abandonului şi a separării copilului de familia sa. Proiectul face parte din Axa prioritară 3 din cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 şi are o valoare de 2.400.038,23 lei.

Administraţia locală din Grădina îşi doreşte integrarea în societate a copiilor proveniţi din familii defavorizate sau abandonaţi şi asigurarea acestora a tuturor condiţiilor corespunzătoare de viaţă. Tocmai din acest motiv, în anul 2010 reprezentanţii primăriei, împreună cu reprezentaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, au demarat procedurile în vederea obţinerii unor fonduri europene pentru construirea unui centru de prevenire a abandonului şi a separării copilului de familia sa. După patru ani de trudă au reuşit, iar miercuri autorităţile au lansat proiectul şi speră ca, în primăvara anului viitor să înceapă lucrările centrului pentru ca, în final, în luna decembrie 2015, să poate inaugura unitatea. „În urmă cu câteva săptămâni, am semnat la ADR (Agenţia pentru Dezvoltare Regională) Sud Est Brăila, contractul de finanţare pentru implementarea proiectului „Centru de prevenire a abandonului şi a separării copilului de familia sa în comuna Grădina” . Ca necesitate şi oportunitate, iniţiativa implementării unui asemenea proiect a venit din colaborarea strânsă pe care o avem cu DGASPC. La nivel de comunitate sunt identificate cazuri sociale pentru care se impunea implementarea unui asemenea proiect care ar rezolva aceste probleme şi pe care, în mod individual, ca instituţie, nu o puteam gestiona. DGASPC, ca partener, va oferi asistenţă de specialitate privind serviciile specifice de prevenire şi combatere a abandonului în rândul copiilor defavorizaţi, dar şi în rândul abandonului şcolar”, a declarat Gabriela Iacobici, primarul localităţii Grădina. „Proiectul reprezintă o investiţie majoră pentru comuna noastră şi nu ne vom opri aici. În eficientizarea acestui proiect, un sprijin important îl vor avea şi a genţii economici care ne-au arătat sprijinul încă de la început, dar şi al bisericii”, a mai completat edilul. La rândul său, managerul de proiect, Sonia Grigore Iacobici, a precizat faptul că „este un proiect de o avengură foartă mare pentru localitatea noastră, pentru întreaga comunitate. Reprezintă o reuşită în contextul social actual al necesităţilor din viaţa noastră, având ca obiectiv general integrarea în societate a copiilor defavorizaţi sau abandonaţi şi asigurarea condiţiilor orespunzătoare şi a cadrului adecvat pentru educarea acestora”. Beneficiari direcţi ai proiectului sunt 8 copii asistaţi permanent, dar şi 15 copiii cu situaţii materiale şi condiţii de învăţare precare, ce vor beneficia, zilnic, de două mese pe zi, în schimburi. Toţi cei 38 de micuţi vor îşi vor face şi temele la centru, fiind asistaţi de către cadre didactice, dar vor avea şi sprijinul unui psiholog. Valoarea proiectului este de 2.400.038,23 lei, din care 1.506.125,03 reprezintă contribuţia Uniunii Europene, 230.348,53-contribuţia Guvernului, iar 35.434,24, contribuţia beneficiarului. Data finalizării proiectului este 29.12.2015.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614