REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Locuinţe sociale noi pentru locatarii cu forme legale, de la "Barăci"

Locuinţe sociale noi pentru locatarii cu forme legale, de la "Barăci"

Replica API 29 mai 2016 | 00:26 431

Ca urmare a unor informaţii false promovate, recent, în spaţiul public, cu privire la activitatea Serviciului Public de Asistenţă Socială Mangalia, facem următoarele precizări pentru informarea corectă şi transparentă a opiniei publice:

Adăpostul de noapte din Mangalia a fost desfiinţat în baza HCL 294/31.05.2013, adoptată cu unanimitate de voturi şi semnată de dl. Leonard Tănase, în calitate de preşedinte de şedinţă. Toate persoanele/familiile cazate la adăpostul de noapte beneficiază, în prezent, de locuinţe şi ajutoare sociale, conform legislaţiei în vigoare.

Cele şase clădiri cu destinaţia de locuinţe sociale, din str. M.I.Dobrogeanu, au fost expertizate la începutul anului 2015. Raportul oficial, neadoptat de actualul CL, arată că imobilele sunt încadrate în clasa de risc seismic Rs II, fiind necesară evacuarea şi demolarea acestora, întrucât sunt un pericol atât pentru locatari cât şi pentru casele din jur. Toate persoanele care locuiesc cu forme legale şi nu au datorii la chirie şi utilităţi vor fi mutate într-un alt spaţiu al municipalităţii, în condiţii decente pentru traiul unei familii. În prezent, în zona "Barăci" locuiesc 90 de familii, fără respectarea normelor minime de igienă, specifice spaţiilor comune. Dintre cei 213 adulţi, numai 17 au un loc de muncă stabil, cu forme legale, alte 5 persoane fiind pensionari. În ultimii ani, au fost derulate mai multe programe de reconversie profesională, cursuri de calificare şi parteneriate cu societăţi comerciale în vederea angajării persoanelor adulte din zona menţionată. Cu toate acestea, în ultimul an şi jumătate, numai 2 persoane s-au prezentat pentru angajare, la sediul SPAS. Mulţi locuitori ai acelei zone se află în evidenţele Poliţiei pentru comiterea de infracţiuni şi fapte anti-sociale, acumulând, totodată, datorii foarte mari la plata chiriei şi utilităţilor. SPAS Mangalia a notificat în repetate rânduri toţi chiriaşii din zona Barăci pentru plata la zi a datoriilor, ulterior fiind depuse 42 de acţiuni în instanţă pentru recuperarea debitelor şi evacuarea rău-platnicilor. Cea mai mare parte a acestora nu sunt locuitori ai municipiului Mangalia.

În ultimii patru ani, SPAS Mangalia a luat mai multe măsuri în vederea reducerii numărului de asistaţi social. În prezent, la Cantina socială beneficiază de masă caldă 78 de persoane, respectiv copii care frecventează cursurile şcolare, copii cu vârste între 2-6 ani, proveniţi din familii defavorizate, precum şi pensionari fără venituri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218