REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Locurile de joacă pentru copii din Constanţa arată ca după război!

Locurile de joacă pentru copii din Constanţa arată ca după război!

Replica API 30 martie 2017 | 14:13 314

Problema locurilor de joacă pentru copii a fost semnalată de luni de zile. Nu de puţine ori, constănţenii au cerut administraţiei locale să investească în noi spaţii pentru copii ori, dacă nu, să le modernizeze pe cele existente. Nisipul este neschimbat de ani de zile, toboganele sunt sparte, iar leagănele rupte. Recent o mămică a făcut o reclamaţie cu privire la locul de joacă din parcul de la Spital. Femeia susţine că leagănele sunt rupte şi că spaţiul este prea mic pentru puzderia de copii. Administraţia locală promite că în acest an va moderniza locurile de joacă şi chiar că vor crea spaţii noi.

Părinţii din Constanţa cer municipalităţii reamenajarea locurilor de joacă pentru copii. Cele existente sunt foarte murdare, iar multe dintre leagăne sunt rupte. O astfel de situaţie este confirmată şi de parcul din zona Tomis II. „De când s-a amenajat locul de joacă nu s-a schimbat nimic. Din contră leagănele s-au rupt şi toboganele s-au deteriorat. Eu vin cu copii zilnic aici. S-ar fi dat şi ei în leagăn, dar nu au unde. Ar fi foarte bine dacă s-ar face mai multe locuri de joacă în aer liber”, a spus o mămică. Un tătic afla la joacă cu băieţelului lui, afirmă că este strict necesară investirea unor bani în locurile de joacă. „Mai este puţin şi vine vara, iar aici în parc va fi plin. Ar putea să mai extindă locul de joacă şi să îl mai modernizeze”, susţine Cristian. Precizăm că Primăria Constanţa a alocat anul acesta aproximativ 17 milioane de lei pentru locurile de joacă. „Pentru anul 2017 am alocat aproximativ 10 milioane de lei pentru locurile de joacă existente şi respectiv 7 milioane de lei pentru crearea de noi spaţii. Din păcate, în anul 2016 nu am folosit nici un ban de la buget pentru aceste spaţii”, a afirmat primarul Decebal Făgădău în cadrul dezbaterii pe tema bugetului.

Constănțenii din km 4-5 i-au transmis o scrisoare primarului

Constănțenii au primit recent o scrisoare semnată de edilul orașului în care se menţiona şi faptul că se intenționează amenajarea unor noi altfel de spații pentru cei mici. Cu această ocazie, locuitorii orașului de la malul mării au venit și ei cu recomandări. De exemplu, s-a cerut să se aibă în vedere și construirea unui spațiu de joacă în Km 4-5, unde, potrivit celor care locuiesc în zonă, ar exista și un teren prielnic. „Să aveți în vedere și zona km 4-5, cel puțin perimetrul strada Pandurului până la fostul Interex/ viitorul Lidl, pentru că este un cartier plin de copii, dar nu există nici un loc de joacă amenajat. Copiii se joacă pe străzi, iar mămicile plimbă bebelușii în cărucioare pe străzi pe unde pot (trotuarele sunt ocupate de mașini). O propunere (nu cunosc situația juridică a terenului) este o parcelă de teren aflată pe strada Prl. Sg. Nicolae Grindeanu la intersecție cu strada Micșunelelor, unde în prezent se găsesc doar arbori, mormane de pământ și deșeuri de la construcțiile din zonă”, a precizat o mămică.

Anul trecut s-a făcut și o petiție pentru locurile de joacă

Constănțenii au lansat în luna aprilie 2016 o petiție adresată primarului interimar, la acea vreme, Decebal Făgădău, prin intermediul căreia i s-a cerut să-și manifeste interesul față de locurile de joacă pentrui prichindei. „Cerem autorităților constănțene, în numele copiilor nostri, noi spații de joacă. Reamenajarea celor existente. Vrem să se dezvolte armonios, să crească frumos. Ne ridicăm cu pretentii, da! Ne permitem sa cerem.Arătați-ne că va pasă! Cerem noi locuri de joacă. Cerem o investiție minimă în parcurile deja existente.(care parcuri?) Cerem sa ne oferiți condiții pentru a ne petrece timpul liber alături de copiii nostri. În parcuri, în spații special amenajate“, se arăta în petiția semnată de sute de constănțeni.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca cumva te trasneste gandul cel bun, ca tu nu poti avea planuri, idei bune, decat daca dau cumva ele peste tine, si modernizezi locurile de joaca, neaparat sa montezi camere video in fiecare. Altfel iti dau scris ca derbedeii si idiotii care sunt cu nemiluita in satul asta fara caini, vor distruge tot si vor umple in fiecare noapte locurile de joaca de seminte, ambalaje, doze goale de bere, etc etc, asa cum fac de atatia ani!
1
0
Asa viitor am ajuns sa avem Constanta?!? Mi-a trimis fatalau 2 pagini in care se lauda cu trecutul si viitorul, dar unde este, ca eu nu vad nimic palpabil pe strada? Platesc din ce in ce mai mult si primesc ce? aa stai ca s-au schimbat cosurile de gunoi in alea ridicole si par si mai scumpe cu lemnul ala pe ele si iluminatul public care e perfect gandit pentru accidente si talharii.
3
0
Daca cei mici nu voteaza sunt neinteresanti ! Fagadau plozii tai pe unde s-au jucat? Niste panarame de oameni politici are din pacate acest oras...
3
0
acest primar de cand este in functie nu a facut nimic, mai rau decat pe timpul lui mazare, am crezut ca-i mai gospodar dar de unde....????
3
0
Iar Fatalau nu va face nimic...asta e primar si gospodar? Nu v-ati lamurit?
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367